Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Carrefour breidt online uit in België

Lidl concern is grootste Europese supermarktketen

Sainsbury's houdt experiment voor meer vegetarische consumptie
Wetenschappers van de universiteit van Oxford werken in een nieuw project samen met Sainsbury's aan een experimentele lay-out voor de supermarkten van de Britse keten. Er worden onder andere vegetarische producten als alternatief geplaatst naast de vleeswaren en er worden kortingsbonnen uitgedeeld aan consumenten die voor vegetarische producten kiezen. Ook worden er recepten uitgedeeld, die laten zien hoe een eetpatroon met minder vlees kan worden bereikt. (theguardian.com

Save-A-Lot trekt weg uit Nevada en Californië
Save-A-Lot trekt zich terug uit de staten Californië en Nevada. Het besluit heeft betrekking op 13 locaties van de keten, een franchise-winkel en een distributiecentrum in Rancho Cucamonga in Californië. Er is nog geen plan voor de winkelsluitingen opgesteld. (stltoday.com)

Meer Asda-vestigingen verkopen misvormde groente
Asda verkoopt pakketten met misvormde groente, die erg populair blijken te zijn. De pakketten worden nu in nog meer vestigingen van Asda aangeboden. De pakketten zijn verkozen tot Product van het Jaar door Healthy Food. Elk pakket bevat vijf kilo aan verse groente. Het concept van de pakketten was begonnen als initatief om voedselverspilling tegen te gaan. Er zijn tot nu toe meer dan 120.000 dozen verkocht. (internationalsupermarketnews.com)

Maxima Grupė neemt e-commercebedrijf Barbora over
De Litouwse supermarktketen Maxima Grupė gaat het grootste e-commercebedrijf van Litouwen overnemen. Er wordt voor het bedrijf Barbora €1,4 miljoen neergelegd. Babora behoudt zijn managementteam en zal onafhankelijk blijven opereren. Barbora zal nauwer samenwerken met andere e-commercebedrijven in Letland en Estland, die ook aangesloten zijn bij Maxima Grupė. (esmmagazine.com

Carrefour sluit drie Italiaanse winkels
Carrefour heeft aan vakbonden bekend gemaakt dat er volgens een reorganisatieplan drie Italiaanse vestigingen worden gesloten. Met de sluitingen worden tevens 500 banen gesaneerd. In een verklaring samen met de vakbonden Filcams, Fisascat en UILTuCS liet Carrefour weten dat de plannen voor reorganisatie zijn gericht op de huidige negatieve trends in de sector, zoals omzet, arbeidskosten en winstgevendheid. Deze negatieve trends treffen vooral het hypermarktsegment. (esmmagazine.com)

Australië: Supabarn deels overgenomen
De in Canberra gevestigde onafhankelijke supermarktketen Supabarn heeft zijn groothandelssegment over laten nemen. Het familiebedrijf had tot vorig jaar een netwerk van negen vestigingen in New South Wales en het Australian Capital Territory met twee nieuwe locaties in aanbouw. Eerder wilde de keten een groot aantal van zijn winkels verkopen aan Coles, maar dit werd tegengehouden door de Australische mededingingsautoriteit. In plaats daarvan mocht Coles slechts drie Supabarn-vestigingen overnemen in Canberra en twee winkels in New South Wales. (watoday.com.au)

VS: Publix heeft felle concurrentie
Publix Super Markets heeft steeds meer last van concurrentie. Concurrerende ketens breiden hun aanwezigheid uit in Florida, waardoor Publix hier geleidelijk aan steeds meer marktaandeel verliest. Dit marktaandeel wordt ingenomen door ketens als Whole Foods Market, Trader Joe's en The Fresh Market, maar ook door nieuwkomers op de markt van Florida, zoals Lucky's Market en Sprouts Farmers Market. (therealdeal.com)

Italië: Unicoop Tirreno sluit 12 vestigingen
De Italiaanse regionale coöperatie Unicoop Tirreno gaat 12 supermarkten sluiten en nog eens 8 vestigingen over laten nemen. Hierdoor worden 481 werknemers. De coöperatie heeft als doel voor 2017 tot 2019 gesteld om de verliezen met het einde van 2017 te halveren. Dit betekent dat de managementkosten moeten worden verminderd en bepaalde marktsegmenten beter moeten worden benaderd om marktaandeel terug te winnen. (esmmagazine.com)

Lidl opent meer vestigingen in Roemenië

De Schwarz-groep heeft momenteel in Roemenië een netwerk van 195 Lidl-winkels en 112 Kaufland-vestigingen. Lidl heeft nu bekend gemaakt dat de keten per jaar 10 tot 15 nieuwe vestigingen gaat openen. Uiteindelijk moet zo een netwerk van 200 vestigingen worden opgebouwd. (internationalsupermarketnews.com)

Hubert Joly als nieuwe CEO positief voor Carrefour
Hubert Joly, de huidige CEO van Best Buy, wordt mogelijk CEO van Carrefour. Volgens het onderzoeksbureau Bernstein zou de aanstelling een positieve invloed hebben op de aandelenkoers van Carrefour. Joly had succes als Best Buy-CEO, waarvoor hij de aandelenwaarde sinds 2012 toe had laten nemen van $13 (€12,13) tot $40 of $50 (€37,62 of 47,03). Ondanks felle concurrentie van Amazon was Best Buy in staat om zich dankzijeen focus op service staande te houden. (esmmagazine.com)

VS: Whole Foods brengt 365-format naar noordoostelijke regio
Whole Foods Market gaat in het noordoosten van de VS binnenkort zijn eerste vestigingen volgens het 365 by Whole Foods Market-concept openen. 365 by Whole Foods Market is een gestroomlijnd winkelformat met een nadruk op hogere kwaliteit. De keten opent vestigingen in Brooklyn, New York en Fort Greene. (chainstoreage.com)

Carrefour breidt online uit in België
Carrefour gaat in België het aantal afhaalpunten voor zijn online winkels verhogen van 84 naar ongeveer 180. Ook wordt de thuisbezorgingsdienst in de loop van 2017 uitgebreid. De keten wil de service verbeteren door onder andere de bestellingen sneller thuis te bezorgen. (esmmagazine.com)

Deloitte: Schwarz is grootste Europese supermarktketen
De Duitse Schwarz-groep, dat onder andere verantwoordelijk is voor Kaufland en Lidl, is volgens een onderzoek van Deloitte de grootste Europese supermarktketen. In het verslag "Global Powers of Retailing 2017" is Schwarz de vierde grootste retailer van de wereld en tevens de grootste in retailer in Europa. Tesco staat op een negende plek in de wereldranglijst. 
Klik hier om meer te lezen op internationalsupermarketnews.com.

Budgens sluit mogelijk vestigingen
Budgens gaat misschien 12 vestigingen sluiten. The Food Retailer Operations, dat de eigenaar is van de keten, had eerder 36 winkels overgenomen van The Co-op. Deze vestigingen waren daarvoor nog onderdeel van de Somerfield-keten, tot The Co-op ze overnam. The Food Retailer Operations kreeg de vertigingen in mei 2016 in handen en heropende ze als Budgens-winkels, maar moet de winkels misschien weer sluiten wegens teleurstellende resultaten. (talkingretail.com)

Tesco verkozen als meest verbeterde supermarkt

De Britse Customer Satisfaction Index heeft Supermarkt Tesco verkozen tot meest verbeterde supermarktketen van het Verenigd Koninkrijk. De index wordt twee keer per jaar gepubliceerd en wordt opgesteld aan de hand van een enquête onder 10.000 consumenten. Tesco heeft zijn positie op de lijst te danken aan de goede service van de stafleden van de supermarktketen en een verbeterde kwaliteit. Amazon stond op nummer een met betrekking tot klantentevredenheid. (internationalsupermarketnews.com)

VS: Tops verhuist hoofdkwartier
Tops Markets LLC gaat zijn hoofdkwartier verhuizen naar een nieuwe locatie in Amherst. Als de verhuizing is voltooid is er volgens de CEO meer ruimte voor groei. Mogelijk worden er dan nieuwe stafleden aangenomen. (bizjournals.com)

Publicatiedatum: