Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Optische sorteermachine voor vers- en diepvriesfruit

Key Technology introduceert de VERYX optische sorteermachines voor vers en diepvries zachtfruit. De machines hebben een innovatief ontwerp en zijn uitgerust met geavanceerde camera's en lasers, multi-sensor Pixel Fusion, een precisie uitwerpsysteem, speciale productbehandelingssystemen en zijn eenvoudig te bedienen. VERYX maximaliseert de nauwkeurigheid van het sorteerproces en kan volledig afgestemd worden op de wensen van de gebruiker. De VERYX vrije val en transporttoevoer sorteermachines verwijderen meer vreemde materialen en defecten wat de kwaliteit van het product verhoogt. Aangezien het risico op foutieve afkeuringen nagenoeg nihil is, zullen ook de opbrengsten hoger zijn.De machines zijn ideaal voor zowel vers als diepvries zachtfruit (IQF) en kruimelige en poederige producten. De machines herkennen de kleur, afmetingen en vorm van ieder object en VERYX verwijdert zacht of beschadigd fruit, steeltjes, bladeren, metaal, glas, stenen, plastic en fruit dat geen goede kleuring heeft.

"Kleine en kwetsbare bessen vereisen een voorzichtige verwerking om de kwaliteit van het product te optimaliseren en verliezen te beperken. Key beschikt over een grote expertise als het aankomt op het sorteren van zachtfruit en de VERYX sorteerders zijn daar het bewijs van," legt Marco Azzaretti uit, productmanager bij Key. "De eerste VERYX machines zijn al enige maanden geleden in gebruik genomen met uitstekende resultaten."

De hoge resolutie camera's en lasersensoren waarmee deze digitale sorteermachine is uitgerust is in staat de kleinste afwijkingen en vreemde materialen te detecteren. Pixel Fusion is een gepatenteerde detectietechnologie die informatie op pixelniveau van meerdere camera's en lasersensoren combineert om zo een zo duidelijk mogelijk onderscheid te maken tussen goede producten, defecte en vreemde materialen. VERYX detecteert moeiteloos afwijkingen zonder dat goede producten onnodig verwijderd worden, wat bijdraagt aan zowel de kwaliteit als maximale opbrengst.De machines zijn verkrijgbaar in verschillende breedtematen, hebben een modulair ontwerp en zijn voorzien van de meest geavanceerde sensoren, verlichting, uitwerpsysteem en software om aan de individuele eisen van de klant tegemoet te komen. De machines kunnen eenvoudig aan veranderde eisen aangepast worden. 

De VERYX sorteermachines controleren het product aan alle zijden, zelfs producten met complexe vormen zoals aardbeien. Deze volledige controle maximaliseert het detectievermogen en behoeft geen handmatige reiniging omdat de sensoren zich buiten de spetterzone van het product bevinden.

Key vervaardigt zijn VERYX machines in de Verenigde Staten en Europa om zijn klanten wereldwijd van dienst te kunnen zijn.


Contact:
Anita Funk
Key Technology, Inc.
Tel: +1 509 529 2161

Publicatiedatum: 2-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*