Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Bulgarije: MRL-overschrijdingen in citroenen en paprika's

De Bulgaarse grenscontroleposten hebben vorig jaar een recordaantal citroenen en paprika's onderschept, aldus Anton Velichkov, Adjunct-directeur van de Bulgarian Agency for Food Safety (NVS). Het gaat om 1000 ton citroenen en 100 ton paprika's die te hoge limieten gewasbeschermingsmiddelen bevatten. 

In 2016 heeft de EU de import van tonnen fruit met een te veel aan gewasbeschermingsmiddelen verhinderd. Het ging vooral om sinaasappelen en grapefruit uit Zuid-Afrika, Italië, Argentinië en Turkije. Fruit met extreem veel MRL's (Maximale Residu Limiet) werden grotendeels gevonden in citroenen en paprika's uit Turkije.

In 98% van de gevallen zijn de producten niet giftig, maar bevatten ze meer gewasbeschermingsmiddelen dan is toegestaan. Bulgarije is als EU buitengrens verplicht om de import van riskante groenten en fruit te controleren. Van de goederen die extra gecontroleerd moeten worden, is een lijst opgesteld in Brussel. Deze lijst wordt elke zes maanden bijgewerkt. Elke tiende vrachtwagen wordt gecontroleerd, hoewel citroenen en granaatappelen strenger onderzocht worden. Van deze fruitsoorten wordt 20% van de ladingen geïnspecteerd. 


Publicatiedatum: 24-1-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: