Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Omzet tegut... stijgt 1,5%

De absolute omzet van de Duitse retailer tegut… steeg in 2016 opnieuw. De netto-omzet van tegut… steeg vergeleken met het voorgaande jaar met 1,5% naar 996 miljoen euro (2015: 980,9 miljoen euro). Tegut… behaalde in het afgelopen jaar 25,3% van haar omzet met biologische producten. Het aantal filialen lag na diverse sluitingen en openingen aan het eind van het jaar op 272 (2015: 273).

Expansie
In 2016 werden er acht supermarkten nieuw geopend: drie supermarkten in Frankfurt en één in Ansbach, een buurtsuper in Dreieich en drie 'tegut… Lädchen für alles' mini-supermarkten in Marburg-Stadtwald, Leutenberg en Ranis. Er werden zeven vestigingen gesloten: een supermarkt in Meiningen en zes buurtsupers in Bad Homburg, Bad Langensalza, Weimar, Seligenthal, Bischofsheim en Bad Brückenau.
Ook in 2017 zullen negen tegut… filialen gemoderniseerd en tien filialen nieuw geopend worden.

Nieuw logistiekcentrum
tegut… ontwikkelt samen met de stad Hünfeld een nieuw logistiekcentrum. De gesprekken en planningen zullen in 2017 worden afgesloten. Het te verwerven grondstuk is 22 hectare groot en garandeert een toekomstgerichte logistiek met het oog op de nagestreefde expansie.

Investeringen in het assortiment

In 2016 sloot tegut… na anderhalf jaar succesvol de herziening van het complete assortiment af. Zo komt tegut… tegemoet aan de wens van de klant naar een overzichtelijk maar omvangrijk en tegelijkertijd bewust gekozen assortiment. Er werden zo'n 4300 producten uit het assortiment genomen en zo'n 2300 producten nieuw in het assortiment opgenomen. Tegut… filialen bieden nu afhankelijk van plaats en grootte tot wel 23.000 artikelen aan, waarvan zo'n 3.000 biologische producten.
Publicatiedatum: