Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chili verwacht dit jaar 15% meer appelen te oogsten

Chileens telers maken zich op voor de appeloogst die over twee weken zal beginnen. Volgens exporteurs in het land zullen de volumes mogelijk 10% tot 15% hoger zijn dit seizoen. Aanvankelijk werd gevreesd dat de klimaatverandering gevolgen zou hebben op de productie dit jaar maar gelukkig is dit niet het geval.


"We rekenen op een uitstekend seizoen met een goede vraag. Onze grootste zorg op dit moment is dat het appelaanbod op de Amerikaanse markt momenteel hoger is dan voorgaande jaren. Dit zal mogelijk gevolgen hebben voor onze export naar de Verenigde Staten maar ook naar overige markten omdat zowel Chili als de Verenigde Staten een aantal gemeenschappelijke exportmarkten bedienen," legt een teler uit.

Het aantreden van de nieuwe Amerikaanse president zal geen problemen geven voor het vermarkten van Chileense appelen. "We denken niet dat het Trump 'effect' meteen gevolgen heeft behalve dan op de wisselkoers. Naar verwachting zal de dollar stijgen wat ons betere inkomsten op zal leveren," aldus een exporteur.
Publicatiedatum: