Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Egyptische aardbeientelers profiteren van malaise Spaanse productie

De Egyptische aardbeiensector profiteert momenteel van de dip in de Spaanse aardbeienproductie. De aanvoer vanuit Spanje is kleiner en Egyptische telers en exporteurs staan klaar om de tekorten aan te vullen.

"De Egyptische aardbeiensector doet het prima," vertelt Nevine Abdel Rasoul van het Egyptische bedrijf Pico Agriculture. "Er is nu meer ruimte op de markt voor Egyptische aardbeien. Dit seizoen verloopt beter dan het vorige toen de Spaanse productie eerder dan gebruikelijk op gang kwam. Ons seizoen zal naar verwachting nog tot maart duren."

Slechte weersomstandigheden hebben dit seizoen hun weerslag op de aardbeienproductie in Egypte gehad maar de situatie lijkt zich nu weer te herstellen. Het seizoen is in de derde week van november begonnen.De aardbeien van Pico kwamen eind november op een lege markt met hoge prijzen en een kleine aanvoer. De markt bleef tot half december stabiel. Hierna vlakten de prijzen af omdat er grotere volumes op de markt kwamen.

Volgens Rasoul was de kwaliteit in december optimaal. In januari sloeg het weer echter om. Door de lage nachttemperaturen kwam het fruit langzamer op kleur waardoor de productie vertraging opliep."Over negen weken zal de tweede bloeiperiode aanbreken, wat betekent dat de volumes weer groter zullen worden. We verwachten ons seizoen te beŽindigen tegen de tijd dat de eerste volumes uit Spanje op de markt komen."

Het Verenigd Koninkrijk is Pico's belangrijkste afzetmarkt maar het bedrijf richt zich ook op markten in AziŽ zoals Hong Kong en MaleisiŽ, wat grote logistieke uitdagingen met zich meebrengt. "Sommige landen vereisen een hoge kwaliteit en andere niet. De afstand vormt echter een obstakel. We hebben geen directe vluchten naar Aziatische markten en de transittijden vormen een risico voor de kwaliteit van ons product," aldus Rasoul.


Voor meer informatie:
Nevine Abdel Rasoul
PICO
Phone: +202) 2737-1000, +202) 2735-7770
Fax : +202) 2736-2409, +202) 2736-0852
Email: info@picoagriculture.com
www.picoagriculture.com

Publicatiedatum: 23-1-2017

  

Reacties:


Ik kan vloeiend Nederlands spreken en schrijven en wil ik dat gebruiken voor werken.ik kan ook kantoor werk doen.ik wacht op uw reactie mevrouw.Nevine Abdel Raoul. Ik zal het heel leuk vinden om te werken voor uw bedrijf.
Alvast bedankt voor uw reactie.
Met vriendelijke groeten,
Remon Magdy
Remon Magdy Labib Farag, Egypte,Cairo (email) - 23-1-2017 13:26:10


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: