Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Italië: "Houdbaarheid cruciaal voor export"

"Het merk Rosse dell' Etna werd in 2011 geïntroduceerd en distribueert inmiddels 1.200 vrachten per jaar. Dankzij het unieke microklimaat in Palagonia (Catania), waar kou en zonneschijn elkaar afwisselen, is deze regio uitermate geschikt voor de teelt van bloedsinaasappelen."Rosse dell'Etna werd opgericht door Francesco Pappalardo en Claudio Moschetto, respectievelijk de zoon en neef van salesmanager Pippo Pappalardo, die het familiebedrijf met veel enthousiasme en professionaliteit nieuw leven in hebben geblazen.
Het doel is om de kenmerkende smaak van Siciliaanse bloedsinaasappelen in Italië, Europa en de rest van de wereld te promoten door de aandacht te vestigen op de geschiedenis en organoleptische eigenschappen van dit product. Het bedrijf verkoopt Tarocco, Moro en Sanguinello bloedsinaasappelen, mandarijnen en rode 'Cot' abrikozen.

De Tarocco en Moro sinaasappelen zijn echter het belangrijkste product. De sinaasappelen hebben een intense kleur en zijn minimaal 15 dagen houdbaar. Deze eigenschappen maken dat zij bij uitstek geschikt zijn om geëxporteerd te worden.Pippo Pappalardo vertelt dat zijn bedrijf ook appelen, vooral Italia en Red Globe, vermarkt. Gedurende het gehele productieproces worden kwaliteitscontroles gedaan zodat de klant kan rekenen op de hoogste kwaliteit."Onze certificaten zijn het bewijs van ons perfecte kwaliteitsmanagement en garanderen dat we voldoen aan alle internationale eisen. Bovendien zijn wij geautoriseerd om onze exportproducten zelf te controleren."Het citrusseizoen 2016-2017
"Het is een moeilijk seizoen en we hebben te maken met afwijkingen als gevolg van de plotselinge weeromslag naar lage temperaturen met sneeuw en vorst. Alsof het Tristeza virus alleen nog niet genoeg was. Gelukkig doen de nieuwe rassen het goed, zowel in Italië als in het buitenland.""In de loop der jaren hebben we onze contacten met Europese retailers verbeterd. We exporteren ons citrus naar Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Noord-Europa en onze omzet stijgt. We zouden graag zien dat de citrussector de onderlinge samenwerking aangaat om zo onze marktpositie tot aan 2020 te versterken."


Contact:
Le Rosse dell'Etna Srl

Via Palermo
95046 Palagonia (CT)
Sales director
Pippo Pappalardo
Tel.: (+39) 095 7955764
Cell.: (+39) 335 7373224
Email: commerciale@lerossedelletnasrl.it
Web: www.lerossedelletnasrl.it

Publicatiedatum: 23-1-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: