Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Chili teelt avocado's in tunnels

De avocadoteelt vereist een subtropisch klimaat met zachte, vorstvrije winters. In een aantal gebieden in Chili zijn deze omstandigheden weliswaar aanwezig maar kampt men met watertekorten. De avocadosector wil graag uitbreiden maar heeft onvoldoende geschikt land ter beschikking waardoor de verdere groei van de sector ernstig belemmerd wordt.

In het kader hiervan is het INIA een project gestart voor het telen van avocado's in tunnels. Op deze manier wordt het micromilieu geoptimaliseerd en daalt de waterbehoefte van de planten met 30% tot 40%. De hogere temperaturen zorgen bovendien voor betere opbrengsten.Raul Ferreyra, van het INIA legt uit dat Chili over te weinig geschikte teeltgebieden beschikt en dat de gebieden die zich wel lenen voor de avocadoteelt kampen met watertekorten. "Door het gebruik van tunnels kunnen we de productie vergroten door de waterbehoefte te verminderen en een geschikt subtropisch milieu voor dit gewas te creëren".


In Chili bedraagt de avocado-opbrengst per hectare in het gunstigste geval 18 ton, wat te wijten is aan de weersomstandigheden in de winterperiode en het gebrek aan water. De productiekosten bedragen momenteel tussen de €7.493 tot €11.240 op jaarbasis. De toepassing van deze techniek zal de productiekosten jaarlijks met €2.810 verhogen, wat zich al terugbetaalt met een hogere opbrengst van 1 tot 2 ton per hectare. Raul Ferreyra verwacht dan ook dat het project een succes zal zijn.Voor meer informatie: 
Raul Ferreyra
INIA
T: +56 9 97483260
E: rferreyr@inia.cl 

Publicatiedatum: 24-1-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: