Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sneller herstellen met kersensap

Zure kersensap (let op, geen zoete kersen!) is aan een opmars bezig. De laatste tijd zijn er de nodige studies gewijd aan de effecten van het drinken ervan. Daaruit blijkt dat het nuttigen van het sap de slaap en het herstel ten goede komt. Zure kersensap is rijk aan polyfenolen, vooral flavonoïden en anthocyanen. Deze stoffen hebben sterke antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen en bevatten daarnaast veel melatonine.

Voordelen
Het drinken van kersensap zorgt vooral voor een beter herstel na inspanning. Spieren herstellen en ontwikkelen zich beter en het vermindert de pijn in de spieren na een inspanning. Ook helpen kersen je om beter te slapen door het hoge gehalte aan melatonine, dat cruciaal is voor de cycli van diepe slaap. Diverse studies wijzen uit dat mensen die kersensap drinken langer en beter slapen.

Hoe vaak, hoeveel?
Voor sneller herstel kun je een kersensake nemen na elke training. Meng kersensap met banaan, bessen en wei-eiwitten en voilà. Wil je beter slapen? Neem dan een half uur voor je gaat slapen een mengsel van 30 ml kersenconcentraat en 250 ml water.

Beste werking
Kersen hebben het meeste nut wanneer je moet herstellen tijdens een meerdaags evenement of een zware trainingsperiode. Op die momenten is herstel belangrijk om de volgende dag opnieuw te kunnen presteren of te trainen. Als je een meerdaagse gaat rijden, neem dan tweemaal daags 30 ml kersensap vanaf vier dagen voordat de race begint tot en met de laatste rit.

Bron: Fiets.nl
Publicatiedatum: