Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Vrouwen die veel fruit en groente eten hebben minder last van acne

Vrouwen die onvoldoende groenten en fruit eten en tegelijkertijd veel vet en suiker binnenkrijgen, hebben vaker last van acne dan vrouwen die wel genoeg groente en fruit eten. Italiaanse wetenschappers onderzochten hiervoor vijfhonderd volwassen vrouwen, waarvan 250 last hadden van acne. Dat meldt NU.nl.

Vrouwen die meer dan drie dagen per week groente of fruit eten, hebben minder vaak last van acne dan vrouwen die deze producten drie dagen of minder per week eten. De kans op acne bij vrouwen die hierdoor onvoldoende voedingsstoffen binnenkrijgen, is twee keer zo groot. Of de genoemde factoren rechtstreeks verband hebben met de huidaandoening, durven de onderzoekers nog niet te zeggen. Hoewel ze vaststellen dat er een verband is, hoeft het niet direct de oorzaak te zijn.

De wetenschappers houden rekening met andere factoren die acne kunnen veroorzaken, zoals directe familieleden die er last van hebben of chronische stress. Vrouwen die net een kindje hebben gekregen, lijken vaker last te hebben van acne.

Bron: Redactie Nationale Zorggids


Publicatiedatum: 31-1-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: