Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ook ijsbergsla uit Egypte naar Europa

Egypte beleeft beter aardbeienseizoen dan vorig jaar

Tholen - Egypte beleeft tot nu toe een goed aardbeienseizoen. Vorig jaar verliep het zeer moeizaam, maar dit jaar zijn de telers tevreden. "De volumes liggen hoger dan vorig seizoen. Toen waren er rond deze tijd iets minder dan 5000 ton geëxporteerd, maar nu zit men al boven de 7000 ton", aldus Alain Tulpin van Tulpin Group. Tulpin Group verzorgt al jaren de luchtvracht van met name Egyptische aardbeien. "De prijs is niet extreem hoog, maar ook niet heel laag. Gemiddeld."



Egyptische aardbeien tot na Valentijn

De redenen dat het zo goed gaat is volgens Alain het feit dat Spanje later begon en ook kleinere volumes stuurde. Het is niet extreem koud in Huelva, dus nu nemen de volumes uit Spanje toe. Een andere aanbieder is Marokko, waar het wel kouder is dan andere jaren, dus ook daar komt minder aanbod vandaan." Hij geeft aan dat het aardbeienseizoen nog niet is afgelopen voor Engeland. "In andere landen zoals België, Nederland en Duitsland zijn ze al overgestapt op Spaanse, maar het Verenigd Koninkrijk biedt nog Egyptische aardbeien tot na Valentijn."

Dit jaar stuurt Egypte niet alleen aardbeien, maar ook ijsbergsla voor diverse Europese landen. "Er komen nu volle ladingen uit Egypte omdat er gewoon te weinig is. In Spanje wordt ijsbergsla geoogst van 150 gram, dat is heel klein. Voorlopig ziet het er naar uit dat de productie laag blijft. Het sneeuwt natuurlijk in Murcia, dus voordat dit weg is en alles genormaliseerd, zijn we mogelijk meer dan een maand verder. De tekorten zullen blijven, want de echte producties in Nederland en België beginnen pas ergens rond week 20."

Voor meer informatie:
Alain Tulpin
Tulpin Group
tulpingroup@skynet.be
www.tulpingroup.eu
Tel: +32 59 80 66 33