Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
marktpositie in massief karton vergroot

VPK neemt SolidPack over

VPK Packaging Group is tot een akkoord gekomen om 100% van de aandelen van SolidPack over te nemen. Met deze zet wil VPK haar massief karton segment – gekend onder de merknaam Smart Packaging Solutions - verder uitbouwen. Door twee complementaire aanbieders te bundelen onder één organisatie, wil de groep beter inspelen op de marktvraag naar massief karton.

Smart Packaging Solutions is de massief karton afdeling van VPK Packaging Group. Zoals alle verpakkingen binnen de groep, maakt massief karton dankzij eigen papierrecyclage deel uit van een geïntegreerd en circulair productieproces. Smart Packaging Solutions opereert vanuit VPK's site in Oudegem. In 2008 breidde de divisie al uit naar een tweede locatie in Meer, vlakbij de Nederlandse grens.
Smart Packaging Solutions produceert met 250 werknemers jaarlijks zo'n 85.000 ton aan verpakkingen. Dat is goed voor een omzet van 70 miljoen euro, die voornamelijk gerealiseerd wordt in sectoren als groenten, fruit, vlees en kip. De overname van SolidPack voegt daar 175 werknemers, 65.000 ton verpakking en ruim 50 miljoen euro omzet bij. Kernmarkten situeren zich in de vlees-, vis- en bloemenindustrie. Door de transactie neemt Smart Packaging Solutions een Europese marktleiderspositie in.

Méér expertise onder één organisatie
VPK's lange termijn visie staat borg voor een duurzaam investeringsbeleid. Divisies binnen de groep worden geleid met grote autonomie en ruimte voor ondernemerschap. Centrale diensten zoals finance en engineering ondersteunen de operationele werking van de business units. Met deze duurzame groeistrategie wil VPK nu dus ook de massief karton divisie verder ontwikkelen.

Johan De Neef, BU Manager van Smart Packaging Solutions: "We vullen elkaar zeer goed aan. Onze klanten bevinden zich voornamelijk dicht bij huis, SolidPack heeft een sterke portfolio in verre export. Dezelfde complementariteit geldt ook voor de sectoren waaraan we leveren. We willen die kennis en ervaring nu bundelen om onze klanten nog betere service te bieden. "

Specifieke markten, maar met een wereldwijde afzet
Massief karton is een sterke kartonkwaliteit die een zeer compacte en vlakke structuur heeft, met goede vochtbestendigheid en verhoogde bedrukbaarheid. Toepassingen zijn vooral te situeren binnen de agro-industrie. Het compacte karakter leent zich bovendien uitstekend voor verre export. Iers vlees, Nederlandse komkommers, Belgische kip zijn typische exportproducten die verpakt worden in massief karton.

www.vpkgroup.com

www.smart-packaging-solutions.com
www.solidpack.eu
Publicatiedatum: