Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Start-up introduceert slimme groentenkas voor thuis

In het Italiaanse Brescia is een nieuwe, slimme minikas ontwikkeld waarin men jaarrond thuis groenten kan kweken. De kas is gebruiksvriendelijk en er bestaat geen gevaar voor aantasting door weer of parasieten tijdens het teeltproces.

Het Tomato+ team. Van links naar rechts: Ilaria Gremizzi, Graziani Cavaletti, Matteo Lanfredi, Giancarlo Pesce, Cristian Bicelli, Daniele Rossi, Andrea Copeta

De start-up Tomato+ werd opgericht door de achtentwintigjarige Daniele Rossi en staat op het punt om de nieuwe vinding op de markt te brengen. "We hebben in ruim 160 landen patent aangevraagd op de Tomato+ omdat we denken dat het een revolutionair product is. Het is nauwkeuriger en geavanceerder dan vergelijkbare producten die op de markt zijn. De afmetingen van de 'grow-box' zijn 60x60x200 en de kas misstaat zeker niet in het interieur," legt salesmanager Claudio Guerrini uit. 


De  "automatische kas" is hier in de keuken geplaatst maar zal in de huiskamer ook zeker niet misstaan. 

Volgens de producent is het telen van groenten nog nooit zo eenvoudig geweest. Men hoeft alleen een kweekpot met zaden in de kas te plaatsen, een groente op de display te selecteren, de watertank van 20 liter te vullen en minerale zouten toe te voegen. De software zal vervolgens automatisch de juiste temperatuur, luchtvochtigheid en lichtcyclus instellen. De kas bestaat uit 4 compartimenten die elk geschikt zijn voor een tray met maximaal 81 biologisch afbreekbare kweekpotjes. Sla heeft meer ruimte nodig waardoor het maximum per tray op 20 ligt. 

Een tray met basilicumplantjes

Door de LED-technologie en het beheerprogramma onderscheidt het product zich op de markt. Er is keuze uit 30 groenten maar in samenwerking met een tuinbouwdeskundige wordt er gewerkt aan een nog groter assortiment. Momenteel kan men kiezen voor onder meer basilicum, peterselie, rucola, valeriaan, spinazie en sla.


Er zijn vier 'kweek' compartimenten

De 'grow-box' is eveneens ideaal voor restaurants die hun gasten willen verrassen met ingrediënten die ter plekke geteeld worden.


Voor meer informatie:
Tel.: (+39) 030 2501314
Email: c.guerrini@tomatopiu.com
Web: www.tomatopiu.com

Publicatiedatum: 30-1-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: