Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
"Online handelsplatform moet goedkoop en basic zijn"

Fruitveiling.nl brengt vraag en aanbod samen

Tholen - Al een jaar of vijftien is de domeinnaam www.fruitveiling.nl in het beheer van de fruittelers Wyno en Roel Vermeulen uit Dronten. Nooit was het er van gekomen om het idee voor een online AGF-handelsplatform te realiseren, maar inmiddels is het zover. De Vermeulens en Jeroen van den Berg hebben de handen ineen geslagen samen met marketing / ict specialist Cedrec Caetano. Vrijdag 27 januari vindt de kick-off van fruitveiling.nl plaats op de Zeeuwse Fruitteeltbeurs. "Ons uitgangspunt is dat het goedkoop en basic moet zijn."

"Het heeft ons altijd verbaasd dat er geen online platform is waar teelt en handel elkaar kunnen vinden. In andere sectoren is een online marktplaats immers de gewoonste zaak van de wereld", vertelt Roel. "We hebben gekozen voor een gebruiksvriendelijk, volledig transparant programma. Geen geheimzinnig gedoe met anonieme kopers en aanbieders. Op fruitveiling.nl zie je namelijk heel transparant met wie je zaken doet. Daarmee kan de meerwaarde van een teler met een goede naam ook tot uiting komen in de prijs.""Wij brengen vraag en aanbod bij elkaar. En de rest mogen de partijen - net als op Marktplaats - zelf met elkaar regelen. Denk aan betaling, kwaliteitscontrole, en transportafspraken", somt Roel op. Het verdienmodel van de site is transparant. De eerste maanden mogen bedrijven gratis hun handel op de site plaatsen. Daarna kunnen gebruikers een abonnement afsluiten voor 60 euro per maand of 600 euro per jaar en mogen ze onbeperkt handel op de site zetten. Kopers kunnen gratis een account aanmaken."

De broers richten zich met fruitveiling.nl op de AGF-handel in de breedste zin van het woord. "We starten met een Nederlandstalige site, maar er kunnen ook buitenlandse producenten of importeurs hun handel aanbieden.  Fruitveiling.nl is bereikbaar via de website en de App store. Een teler moet, terwijl hij door zijn koelcel loopt, een foto kunnen uploaden en de handel aanbieden. Kopers krijgen de mogelijkheid om een zoek-advertentie te plaatsen."

"Hoewel er diverse initiatieven van online handelsplatforms door de loop der jaren zijn gestrand, zijn we positief gestemd. Wij geloven in de kracht van een transparant en eenvoudig te gebruiken platform. Een slagingsgarantie hebben we niet, maar doordat partijen onderling de betaling regelen zijn de risico's ook minimaal. De uitdaging is om in korte tijd zoveel mogelijk aanbieders én kopers op de site te krijgen en dan kunnen partijen gaan bieden, bellen of mailen."

www.fruitveiling.nl

Publicatiedatum: 27-1-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: