Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

SC Heerenveen contracteert verkoper Greydanus Aardappelgroothandel

Een opmerkelijke carrièreswitch deze week: Afgelopen dinsdag heeft SC Heerenveen haar nieuwe aanwinst gepresenteerd. Het gaat om Niels Krist, 29 jaar en werkzaam als verkoper bij Greydanus in Heerenveen. Niet als selectiespeler, maar een zogenoemde "e-sporter"! Hij gaat SC Heerenveen vertegenwoordigen op verschillende FIFA 17 toernooien, waaronder de gisteren aangekondigde E-Divisie. De 29-jarige Krist is geboren en getogen in Heerenveen en al vanaf jongs af aan fan van de club. "Dat ik de club nu als eSporter mag vertegenwoordigen, is voor mij fantastisch."



De laatste jaren maakt FIFA als eSport een explosieve groei door. Zo kent Nederland momenteel 7,1 miljoen actieve gamers. SC Heerenveen ziet in het vastleggen van een eigen eSporter een unieke mogelijkheid om de jongere achterban te bereiken en de betrokkenheid onder de fans te vergroten. Voor Niels betekent dit dat hij met rugnummer 30 sc Heerenveen gaat vertegenwoordigen op FIFA-toernooien in binnen- en buitenland.

Met zijn eigen bedrijf Pro Gaming Events organiseert Krist diverse FIFA-toernooien. Op deze wijze kwam hij ook in contact met sc Heerenveen waar hij zowel fan gerelateerde als commerciële kansen ziet. "Ik hoop als eSporter een dubbelslag te kunnen maken waarbij de Kidsclub leden en Feanatics tegen mij kunnen spelen, maar het is natuurlijk ook mogelijk dat we een toernooi bij een sponsor organiseren. Ik kijk ernaar uit om het shirt van sc Heerenveen te mogen dragen en zal dit met veel trots gaan doen."
Publicatiedatum: