Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Aardappelspiraal in het middelpunt
De Idaho Potato Commission houdt in februari zijn jaarlijkse promotiecampagne onder de naam Potato Lover's Month. In 2017 staat deze campagne in het teken van aardappelspiraal. Spiraliseren is een manier om aardappelen te bereiden, die de aardappel een geheel nieuw uiterlijk geven. De aardappel krijgt hierdoor een soort noedelachtige vorm, die zich goed leent voor voorgerechten en salades.
Amanda Cohen is de uitbater van het innovatieve restaurant Dirt Candy in New York. Ze heeft een aantal vernieuwende vegetarische gerecht ontwikkeld. Met behulp van dunne Russet-aardappelen en Yukon Gold-aardappelen creƫerde ze de Spiral Idaho-aardappelsalade. De aardappelen zijn licht gesauteerd voor een knapperige structuur.
Een andere toepassing is te zien bij het restaurant Campono in Washington. Eigenaar Tracy O'Grady gebruikt gespiraliseerde aardappelen als omhulsel voor haar aardappelkaaskroketten.
De Idaho Potao Commission heeft tijdens Potato Lover's Month een aantal recepten van chefkoks en foodbloggers gepubliceerd, die gebruik maken van gespiraliseerde aardappelen. De recepten zijn te vinden op idahopotato.com/2017PLM.