Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Humus van afgekeurde groenten


Zo'n 40% Brits versproduct gaat naar de industrie of als veevoer omdat het niet aan de normen voldoet. Dat gaat jaarlijks om zo'n 7 miljoen ton. Ondernemer Hannah McCollum in Londen maakt humus van afvalgroenten en start een crowdfundingactie om haar productie op te schalen om nog meer afgekeurde groenten te verwerken. 

McCollum kan niet tegen verspilling. Haar afkeer hiervan begon bij het schoolverlaten. Ze voltooide een culinaire opleiding en begon vervolgens in cateringbedrijven te werken op sportevenementen en privé feestjes.

Daarna had ze als chef-kok meer controle over het in haar eigen keuken tegengaan van verspilling: "Als ik voor grote groepen moest koken, begon ik van de restjes dips en humus te maken voor de volgende dag. Men vond het heerlijk. Het was lekker en kleurrijk en een leuke manier om te gebruiken wat anders afval zou zijn geworden."
Publicatiedatum: