Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nederlands kampioenschap snert koken te gast bij Boer Ted

Zaterdag 28 januari a.s. vindt in de schuur van Boer Ted en Nicoline Vaalburg uit Zuidschermer het Nederlands kampioenschap snert koken plaats. Veertien deelnemers gaan de uitdaging aan om de Snertbokaal 2017 in ontvangst te mogen nemen. De winnares van vorig jaar, Ineke Luybé is aanwezig om haar titel te verdedigen.De jury bestaat onder andere uit schrijver Ronald Giphart en zijn vrouw Mascha Lammes, Martin van Bourgonje van Michelinster-restaurant Merlet, scheidend Schermer horecaondernemer Rinus Kalverboer en Willem Kaspers. Zij zullen de pruttelende pannen met erwten, uien, aardappel, prei, wortelen, knolselderij én wellicht één of meer geheime ingrediënten beoordelen.Op het Snertevent in de schuur van teler Ted worden tevens andere gerechten die in de voortuin van Alkmaar groeien en deze tijd van het jaar volop beschikbaar zijn gepromoot: spruiten, grauwe erwten, kool, aardappel, ui, allemaal ingrediënten die in de voortuin van Alkmaar groeien en deze tijd van het jaar beschikbaar zijn.
Het is een dag vol gezelligheid en tevens leerzaam voor jong en oud. Het is mogelijk om te bekijken hoe knolselderij gewassen en verpakt wordt en er staan diverse machines om te bekijken. Tevens is er een boerenstreekmarkt waar men met de  telers in gesprek kan gaan en lokale producten kan kopen.
Het snertevent is op 28 januari van 10 tot 17 uur. Keukenprinsen of -prinsessen kunnen zich nog opgeven op info@boerted.nl.

Voor meer info:
Zuidervaart 131
1847 LK  Zuidschermer
T: 072 5044212 / 06 10582246
www.boerted.nl

 

Publicatiedatum: 20-1-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: