Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Video: Chinezen telen sla in de supermarkt

Meer local for local kan bijna niet: in China wordt sla geteeld in de supermarkt. Dat zag een delegatie van de Italiaanse beurs Macfrut, die een nieuwe Easyhome Ankang supermarkt in Beijing bezocht.

Bekijk een video van de Chinese supermarkt.


In de supermarkten staan kweekkasten van meer dan 20 meter lang waar sla op drie lagen groeit. Macfrut voorzitter Renzo Piraccini: "Wij praten over de toekomst – zij maken het waar."
De afdeling ligt achterin de supermarkt naast de afdeling groenten en fruit. Men was erg nieuwsgierig naar de producten en de teelt op water. De prijs voor een krop sla was rond de €1,34.
Hoge middensegment

Het gemiddelde salaris in Beijing is €500-700 en deze supermarkt is gericht op consumenten uit het hoge middensegment. De teelt in de supermarkt is een extra bonus - het gaat niet om te voldoen aan de vraag van de 20 miljoen inwoners, maar om te showen en om nieuwe klanten te trekken.Ook in restaurants
Maar het is niet het enige voorbeeld. In het Hilton Hotel waar de delegatie verbleef, had het buffetrestaurant een soortgelijk slateeltsysteem. Vergelijkbaar met wijnkasten, waarbij licht, temperatuur en vochtigheid worden bewaakt om de sla te doen groeien.Wanneer sla volgroeid is, kunnen de gasten ernaar vragen en de keuken 'oogst' en bereidt het ter plekke. Het slateeltsysteem is ook een manier voor het hotel om de aandacht van haar gasten te trekken.

Publicatiedatum: 19-1-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: