Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Helikopters redden Nieuw-Zeelandse kersen

Kersentelers uit Nieuw-Zeeland proberen te voorkomen dat duizenden tonnen kersen barsten. Met helikopters vliegen ze over hun boomgaarden om het fruit te drogen. Dit kost duizenden dollars per uur. De regen kwam op het slechtste moment, want in deze periode begint de kersenoogst. De vraag naar kersen is in deze tijd van het jaar groot, omdat het Chinees Nieuwjaar binnenkort in AziĆ« gevierd wordt. 

"Het is een stressvolle situatie, maar uiteindelijk kun je er niets aan veranderen behalve de helikopters gebruiken," zei Milne, een teler uit het plaatsje Cromwell. Een groot gedeelte van de kersen gaat naar Aziatische landen, zoals China en Taiwan. De laatste jaren is China de grootste importeur van de kersen uit Nieuw-Zeeland geworden. Hiermee kwam Taiwan op de tweede plek te staan. Samen zijn ze goed voor 60% van de kersenexport. Dit kwam vorig jaar neer op $31 miljoen (ongeveer 29 miljoen euro).
Er zijn enorme hoeveelheden kersen besteld. Afgelopen week heeft Nieuw-Zeeland 900 ton kersen geƫxporteerd. Dit is een recordhoeveelheid in een periode van een week. Volgens Tim Jones, voorzitter van Summerfruit, wordt verwacht dat de export van Nieuw-Zeeland dit seizoen gaat stijgen tot $36 miljoen (ongeveer 34 miljoen euro).

bron: oann.com



Publicatiedatum: