Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Indonesische bananenexporteur verwacht 1,8 miljoen dozen te exporteren

Nusantara Tropical Farm, gevestigd op Sumatra, hoopt in 2017 1,8 miljoen dozen Cavendish bananen te exporteren. Als het hierin slaagt, betekent dit een groei van 58% ten opzichte van het voorgaande jaar toen het exportvolume 1,1 miljoen dozen bedroeg (gelijk aan 15.400 ton).



Naast bananen teelt Nusantara Tropical Farm ook guave, dragonfruit en ananas op zijn 3.757 hectare tellende plantage in Lampung. Het bedrijf wil zijn exportactiviteiten in 2017 uitbreiden door nieuwe exportmarkten aan zijn portfolio toe te voegen. De laatste paar jaar heeft Nusantara met succes een deel van het marktaandeel van de Filipijnen weten te veroveren op de Aziatische markt. Directeur Stefanus Manukiley legt uit dat zijn bedrijf dit jaar de export naar zowel bestaande markten, zoals Japan, Zuid-Korea, het Midden-Oosten en Zuid-Oost Azië, als naar nieuwe markten wil vergroten.

Singapore is één van deze markten. Manukiley vertelt dat zijn bedrijf al bescheiden volumes naar deze markt exporteert maar de export naar dit land in 2017 hoopt uit te breiden. Japan staat ook hoog op de lijst. In 2016 exporteerde het bedrijf 400.000 dozen Cavendish bananen naar deze markt en dit jaar hoopt het dit volume te kunnen verdubbelen.

Nusantara Tropical Farm verwacht in 2017 6 miljoen dozen Cavendish bananen te produceren. In 2016 bedroeg de productie 5,1 miljoen dozen. Als het bedrijf er in slaagt om 1,8 miljoen dozen te exporteren, dan zou dit betekenen dat 30% van de productie naar de buitenlandse markt wordt geëxporteerd. De komende jaren wil Nusantara zijn export blijven uitbreiden en tegen 2020 hoopt het bedrijf 6 tot 7 miljoen dozen bananen te exporteren.


Publicatiedatum: