Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lycheemarkt trekt weer aan

In het Verenigd Koninkrijk is de lycheemarkt uitdagender dan voorgaande jaren. Voor de feestdagen kwamen de eerste volumes uit Zuid-Afrika op de markt, wat eerder dan gebruikelijk is. "De aanvoer van lychees uit Madagaskar, die doorgaans goedkoper maar minder smakelijk zijn, zet de markt onder druk," legt Chris Easby van Halls uit. "Normaal gezien kunnen we dit voorkomen maar dit jaar is het Zuid-Afrikaanse seizoen zo'n 10 tot 14 dagen eerder begonnen."


Het seizoen in Madagaskar is inmiddels beƫindigd, zodat er alleen Zuid-Afrikaanse lychees op de markt zijn. Het duurt echter even voordat de prijzen weer op het normale niveau komen. Evenals bij veel andere producten vertoont ook de afzet van lychees na de feestdagen een dip. Sinds deze week is de vraag echter weer flink gestegen.

"De droogte in de productiegebieden heeft gevolgen gehad voor het verloop van het seizoen," legt Chris uit. "Ik denk dat de volumes ongeveer normaal zullen zijn maar het seizoen is wel korter. Normaal gesproken kunnen we het seizoen een beetje rekken. Lychees zijn een gevoelig product dat men niet aan de boom kan laten hangen en geplukt moet worden zodra het rijp is. Het Zuid-Afrikaanse lycheeseizoen zal rond week 6 ten einde komen, wat eerder is dan gebruikelijk." 

Voor meer informatie:
Halls B.V.
Ate Kalsbeek
Tel: +31 174 791040
info@hallsbv.nl
Publicatiedatum: