Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Lycheemarkt trekt weer aan

In het Verenigd Koninkrijk is de lycheemarkt uitdagender dan voorgaande jaren. Voor de feestdagen kwamen de eerste volumes uit Zuid-Afrika op de markt, wat eerder dan gebruikelijk is. "De aanvoer van lychees uit Madagaskar, die doorgaans goedkoper maar minder smakelijk zijn, zet de markt onder druk," legt Chris Easby van Halls uit. "Normaal gezien kunnen we dit voorkomen maar dit jaar is het Zuid-Afrikaanse seizoen zo'n 10 tot 14 dagen eerder begonnen."


Het seizoen in Madagaskar is inmiddels beëindigd, zodat er alleen Zuid-Afrikaanse lychees op de markt zijn. Het duurt echter even voordat de prijzen weer op het normale niveau komen. Evenals bij veel andere producten vertoont ook de afzet van lychees na de feestdagen een dip. Sinds deze week is de vraag echter weer flink gestegen.

"De droogte in de productiegebieden heeft gevolgen gehad voor het verloop van het seizoen," legt Chris uit. "Ik denk dat de volumes ongeveer normaal zullen zijn maar het seizoen is wel korter. Normaal gesproken kunnen we het seizoen een beetje rekken. Lychees zijn een gevoelig product dat men niet aan de boom kan laten hangen en geplukt moet worden zodra het rijp is. Het Zuid-Afrikaanse lycheeseizoen zal rond week 6 ten einde komen, wat eerder is dan gebruikelijk." 

Voor meer informatie:
Halls B.V.
Ate Kalsbeek
Tel: +31 174 791040
info@hallsbv.nl

Publicatiedatum: 19-1-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: