Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Denemarken: €10,4 miljoen financiering voor Biologische Handelsraad

De Biologische Handelsraad Denemarken verwacht de komende drie jaar een Europese financiering van €10,4 miljoen, nadat hun aanvraag werd goedgekeurd. 

70% van het fonds zal volgens de Raad in het Verenigd Koninkrijk worden besteed, de rest ergens anders. Het citeerde cijfers die lieten zien dat de Britse biologische markt in 2016 met 5,6% is gegroeid tot een waarde van €1,6 miljard. Het heeft in de totale kruideniersomzet nu een aandeel van 1,8%. De niet-biologische sector daarentegen groeide in dezelfde periode met slechts 0,6%.

Desondanks liggen de prestaties van het land ver achter op dat van andere Europese markten, waaronder Denemarken, waar de verkoop van biologische producten met 18% steeg in de tweede helft van vorig jaar tot het goed was voor 10% van de totale verkoop van voedingsproducten in de retail. De gemiddelde groei van de verkoop van biologische producten in Europese landen is 9% per jaar.

"Investeringen stimuleren de markt: dankzij Biologisch September werd de jaarlijkse verkoopstijging gehandhaafd op 6%. Ook door eerder werk van de Biologische Handelsraad, de Bodemvereniging en de bredere biologische sector kunnen we het biologische marktbewustzijn verder vergroten", aldus Clare McDermott, directeur bedrijfsontwikkeling van de Bodemvereniging.

De marketingdirecteur van Biologisch Denemarken, Henrik Hindborg: "Denemarken is de biologische wereldleider geworden: de verkoop van biologische voedingsproducten vertegenwoordigde in 2016 10% van alle voedselverkoop. Tien jaar lang hadden we te maken met een consistente groei. De helft van alle Denen koopt nu elke week biologisch. Dit werd bereikt door een combinatie van effectief biologisch beleid en een nauwe samenwerking met Deense retailers. We kijken uit naar het samenwerken met onze Britse collega's en het uitwisselen van enthousiasme en expertise."

source: foodbev.com
Publicatiedatum: