Versmarkt laat jaarlijks lichte groei van schorsenerenconsumptie zien
Dennis merkt elk jaar een lichte groei in de versmarkt. "De gangbare industriƫle teelt is inderdaad flink terug aan het lopen. Dat komt doordat diverse bestrijdingsmiddelen niet meer gebruikt mogen worden en omdat het in het buitenland goedkoper kan. De cijfers maken echter geen onderscheid in conventioneel en bioteelt. Daarentegen zien we in de versmarkt elk jaar een lichte groei. Alleen komen er daardoor geen grote hectares bij. De biologische versmarkt is niet zo heel groot." Dennis blijft dus zeker doorgaan met de teelt. "Schorseneren is een interessante teelt, het past mooi in de vruchtwisseling en als je de markt nog steeds ziet groeien dan moet je er niet mee stoppen."
Over het algemeen mogen vergeten groenten als schorseneer op steeds meer belangstelling rekenen. "Zeker op dit moment in de 'groentenkomkommertijd'", vertelt Dennis. "De schorseneer heeft echter de pech dat het wel even duurt voordat je daar een maaltje van klaar hebt."
Het schillen van schorseneren is namelijk een lastig werkje. Er komt een kleverig melksap vrij wat de schorseneer vroeger de bijnaam keukenmeidenverdriet opleverde. Een andere bijnaam is winterasperge (of armeluisasperge). De schorseneer is een typische wintergroente met de grootste aanvoer in december januari en februari.
Voor meer informatie:
Mts van de Weerd-Hakvoort
Dennis van de Weerd
Bronsweg 41
8222 RB Lelystad
M: 06 53352268
info@weerdpompoenen.nl