Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Meer groente? Koop je kinderen om!

De National Obesity Forum, een Engelse liefdadigheidsinstelling die zich inzet om overgewicht onder Britten tegen te gaan, zegt dat ouders hun kind best kunnen omkopen. Door bij elke hap iets in de spaarpot te stoppen, leert het kind zelfs twee dingen denken ze: gezond eten én met geld omgaan.

Voedingsdeskundige Natasja Wildeman vindt dat bijzonder. In een vraaggesprek met RTL stelt ze: "Eigenlijk zeggen we daarmee: groenten zijn super vies, dus we moeten je omkopen om die te eten. Ik vind het getuigen van onvermogen om op deze manier te werken", vindt ook opvoedkundige Marina van der Wal. "Dit betekent dat je gezond gedrag dat eigenlijk vanuit het kind zelf moet komen, zakelijk gaat maken. Als een kind beetje slim is, gaat hij daarna onderhandelen over kleren aantrekken, in bad gaan, tandenpoetsen. Je 'vereconomiseert' de liefdevolle relatie die je van nature met je kind hebt."
Veel ouders zullen wel eens 'omkopen'. Wilderman: "'Als je je groenten laat staan, krijg je ook geen toetje', het komt inderdaad veel voor. Zo'n beloningssysteem kan werken, maar tijdelijk. Het is meer bedoeld om kinderen iets voor het eerst te laten proeven."
Volgens Wildeman is het beter om het goede voorbeeld te geven.

Publicatiedatum: 23-1-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: