Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Mexicaanse producenten varen wel bij jackfruithype

De groeiende vraag naar jackfruit in de Verenigde Staten betekent goed nieuws voor Mexicaanse telers. Vanwege de gunstige ligging kunnen zij hun product, dat inmiddels een trend lijkt te zijn geworden, tegen concurrerende prijzen naar deze markt exporteren. Het fruit is in trek als vleesvervanger en heeft de laatste tijd veel media-aandacht gekregen.

Populair als vleesvervanger en vanwege hoge voedingswaarde

Handelaar Luis Enrique Garcia van It's Montse Fruit vertelt dat de prijzen momenteel wat hoger zijn omdat het seizoen pas net begonnen is en de aanvoer laag is. "Exporteurs zijn blij met de goede vooruitzichten. De markt wordt steeds groter en de vraag stijgt jaarlijks. In de Verenigde Staten zijn steeds meer consumenten op de hoogte van de hoge voedingswaarde van jackfruit en dat de vrucht zich bij uitstek leent als vleesvervanger. We denken daarom dat de markt zal blijven groeien."

Producenten zijn al bezig om hun areaal uit te breiden en in sommige gevallen gaat dit ten koste van overige gewassen. "Veel Mexicaanse telers vervangen andere fruitbomen door jackfruit omdat dit economisch interessant lijkt. Het fruit werd pas eind tachtiger jaren in de regio geïntroduceerd. In 1992 werd het eerste volume jackfruit geëxporteerd.

De komende weken zal Garcia, evenals andere lokale telers, wekelijks twee tot drie vrachtladingen exporteren. Geraamd wordt dat er tijdens het piekseizoen zo'n 20 tot 30 vrachtladingen per week voor de Amerikaanse markt bestemd zijn.

Voor meer informatie:
Luis Enrique Garcia
It's Montse Fruits Inc.
Tel: 956-559-8030

Publicatiedatum: 18-1-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: