Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Onderzoekers ontwikkelen coating voor hardfruit

ArgentiniŽ is wereldwijd een belangrijke hardfruitexporteur. De sector in het land kampt echter met het probleem van kwaliteitsverlies in de bewaring.

"Het grootste probleem is de oppervlakkige bruine verkleuring van de schil waardoor het product ongeschikt wordt om internationaal vermarkt te worden," legt een deskundige uit. Om dit probleem aan te pakken, hebben onderzoekers een natuurlijke coating ontwikkeld op basis van sojaproteÔne, die commerciŽle oplossingen zoals diphenylamine (DPA) en ethoxyquin (ET) kan vervangen aangezien de toepassing van beide hulpstoffen verboden is in de EU. Natuurlijke polymeren, zoals proteÔnen, beschermen producten tegen microbiologische beschadigingen en kunnen gebruikt worden als eetbare coating om de kwaliteit van het product te behouden.

ArgentiniŽ produceert jaarlijks ongeveer 1,8 miljoen ton appelen en peren. Het grootste gedeelte van het perenvolume wordt geŽxporteerd en zo'n 22% van het appelvolume is bestemd voor de export. Met een exportvolume van 460.000 ton is ArgentiniŽ 's werelds grootste perenexporteur, gevolgd door China met 430.000 ton en de EU met 260.000 ton. De ontwikkeling van een coating op natuurlijke basis met ascorbinezuur als antioxidant is dan ook noodzakelijk voor de voortgang van de sector, die op zoek is naar een alternatief voor de bewaarmiddelen die momenteel toegepast worden.

Publicatiedatum: 20-1-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: