Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lychees uit Madagascar voldoen niet aan Europese vraag

Madagascar kan niet langer lychees aan de Europese markt leveren. In Europa is er meer vraag dan aanbod aan lychees. De Technical and Horticultural Center (CTHT) laat weten dat de containers die vorige week zijn geïmporteerd niet konden voldoen aan de vraag. De containers die dit weekend worden verwacht, zijn al verkocht. Dit voorspelt een positief einde van het seizoen voor Madagascar.

Deze situatie is nog nooit eerder voorgekomen. In andere lychee producerende landen zoals Zuid-Afrika, Mauritius, Réunion en Mozambique eindigt het seizoen niet zo goed als in Madagascar. De lychees uit Madagascar en Zuid-Afrika hebben vergelijkbare prijzen (€2-€3 per kg). De lychees uit Mauritius en Réunion worden afgezet voor €6-€7 per kilo op de Franse markt. Deze prijsverschillen ontstaan voornamelijk doordat Madagascar hun lychees met de boot vervoert in plaats van met het vliegtuig. 

De CTHT zegt dat de snel stijgende vraag van lychees aan het einde van het jaar zorgt voor een tekort aan aanvoer. Dit is te danken aan de goede kwaliteit van het fruit, een vroeg begin van het seizoen en een nog altijd grote vraag naar lychees. 
Publicatiedatum: