Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Lychees uit Madagascar voldoen niet aan Europese vraag

Madagascar kan niet langer lychees aan de Europese markt leveren. In Europa is er meer vraag dan aanbod aan lychees. De Technical and Horticultural Center (CTHT) laat weten dat de containers die vorige week zijn geïmporteerd niet konden voldoen aan de vraag. De containers die dit weekend worden verwacht, zijn al verkocht. Dit voorspelt een positief einde van het seizoen voor Madagascar.

Deze situatie is nog nooit eerder voorgekomen. In andere lychee producerende landen zoals Zuid-Afrika, Mauritius, Réunion en Mozambique eindigt het seizoen niet zo goed als in Madagascar. De lychees uit Madagascar en Zuid-Afrika hebben vergelijkbare prijzen (€2-€3 per kg). De lychees uit Mauritius en Réunion worden afgezet voor €6-€7 per kilo op de Franse markt. Deze prijsverschillen ontstaan voornamelijk doordat Madagascar hun lychees met de boot vervoert in plaats van met het vliegtuig. 

De CTHT zegt dat de snel stijgende vraag van lychees aan het einde van het jaar zorgt voor een tekort aan aanvoer. Dit is te danken aan de goede kwaliteit van het fruit, een vroeg begin van het seizoen en een nog altijd grote vraag naar lychees. 

Publicatiedatum: 18-1-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: