Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Citrusteelt in Florida blijft afnemen

Onlangs heeft het Amerikaanse ministerie van landbouw zijn prognose voor de citrusteelt van Florida in 2016-2017 gepubliceerd. De totale productie van sinaasappelen wordt geraamd op 71 miljoen dozen. Dat is 1 miljoen dozen minder dan de prognose van december en 13% minder dan het volume van het vorige seizoen. De prognose gaat uit van 35,0 miljoen dozen aan Valencia-sinaasappelen en 36,0 miljoen dozen aan sinaasappelen die niet onder het Valencia-ras vallen. Deze laatste categorie betreft vroege, medio en Navel-rassen. 



Maten van niet-Valencia-fruit onder het minimum
De prognose van het volume aan citrus dat niet onder Valencia valt, blijft staan op 36,0 miljoen dozen. De grootte van het fruit zit onder het minimum. Er zijn 317 stukken fruit nodig om een doos van 40 kilo te vullen. De uitval is met 26% boven het gemiddelde, maar is minder dan de 32% uitval van vorig seizoen. Het volume aan Navel-sinaasappelen is met 100.000 dozen verlaagd tot 900.000 dozen.

Bijna maximum aan uitval bij Valencia
De prognose van de Valencia-volumes is met 1 miljoen dozen verlaagd tot 35,0 miljoen dozen. De grootte van het huidige fruit zit onder het gemiddelde en naar verwachting is hier ook sprake van tijdens de oogst. De huidige uitval zit nu bijna tegen het maximum aan, wat tot aan de oogst waarschijnlijk ook zo zal blijven.

Prognose voor witte grapefruit omlaag bijgesteld
De prognose voor de grapefruitproductie is met 300.000 dozen verlaagd naar 9,0 miljoen dozen. Het volume aan witte grapefruit is nu geraamd op 1,7 miljoen dozen, wat 300.000 minder is dan oorspronkelijk werd geraamd. De prognose voor rode grapefruit blijft hetzelfde met 7,3 miljoen dozen. De huidige maten van witte grapefruit zijn iets lager dan het minimum, terwijl de uitval boven het maximum zit. Bij rode grapefruit zijn de maten ook onder het minimum, maar zit de uitval nog net onder het maximum.

Prognose voor vroege mandarijnen iets omhoog bijgesteld
Het geraamde volume voor mandarijnen en tangelo's is met 20.000 dozen naar boven bijgesteld tot 1,52 miljoen dozen. De prognose van vroege mandarijnen (Fallglo en Sunburst) is verhoogd tot 620.000 dozen, waarvan 220.000 dozen aan Fallglo-mandarijnen en 400.000 dozen aan Sunburst-mandarijnen. Het volume aan Royal-mandarijnen wordt geraamd op 220.000 dozen. Het volume voor het late mandarijnenras Honey is nog steeds geraamd op 360.000 dozen. De oogst van Fallglo-mandarijnen is voltooid en die van Sunburst-mandarijnen wordt nu afgerond. De huidige maten van Honey-mandarijnen liggen iets onder het minimum, maar zullen tijdens de oogst waarschijnlijk boven het minimum zitten. De uitval voor Honey wordt geraamd op 46% en zit daarmee dicht bij het maximum.

De oogstraming voor tangelo's staat nog steeds op 320.000 dozen. Op 27 en 28 december 2016 werd een onderzoek uitgevoerd, waaruit bleek dat 41% van de tangelo's was geoogst. De oogst van het Orlando-ras is bijna afgerond, terwijl die van het Minneola-ras nog aan de gang is.

Klik hier voor een volledig verslag.

Bron: NASS USDA

Publicatiedatum: