Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Paarse groenten op de versafdeling

Paarse groenten wordt een grote trend in 2017. Verschillende Amerikaanse media zoals NBC's TODAY, Fortune, Forbes, Food & Wine, Parade en Consumer Reports geven aandacht aan paarse producten. Het Teeltbedrijf Frieda's Specialty Produce adviseert retailers, groothandelaren en cateraars om in te spelen op deze paarse hype, voordat deze weer weg ebt.


De meeste media maakten melding van zoete aardappelen, paarse asperge en paarse bloemkool. Frieda's verwacht dat dit een van de grootste trends van 2017 gaat zijn.

"Paarse groente en fruit zijn nu overal in de media te zien, zoals paars bloemkool en Stokes Purple-zoete aardappelen," zegt Karen Caplan van Frieda's Specialty Produce. "Bloemkool wint steeds meer terrein ten opzichte van boerenkool en ook Stokes Purple-zoete aardappelen zien nog steeds een sterke omzet. Consumenten in heel de VS vragen specifiek met naam naar deze zoete aardappelen.".

Volgens Caplan is dit het perfecte moment om een grote categorie gebaseerd op paarse AGF in versafdelingen te introduceren. Ook is nu een goed moment om speciale recepten met deze producten te promoten, gezien de consumenten zich nu paarse groenten en fruit in het achterhoofd hebben.

Andere paarse groenten en fruit zijn passievrucht, paarse aardappelen, paarse wortelen, paarse radijzen, Treviso en bepaalde auberginerassen.

Frieda's houdt zich al bezig met de promotie van paarse groente en fruit sinds zijn "Year of Purple"-campagne van 2013. Retailers, groothandelaren en cateraars kunnen contact opnemen met accountmanagers van Frieda's om te overleggen op wat voor manieren de paarse producten hun weg naar consumenten kunnen vinden. 

Voor meer informatie:
Oakley Boren
Frieda's Specialty Produce
Tel: 714-733-7660
Publicatiedatum: