Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Dominicaanse Republiek maakt zich op voor Agroalimentaria 2017

De vakbeurs Agroalimentaria wordt eens in de twee jaar gehouden en de organisatie van het evenement is in handen van de Dominican Agricultural business Board (JAD), het centrum voor Export and Investment (CEI-RD) en andere particuliere en overheidsinstanties.

De beurs zal dit jaar van 18 tot 20 mei gehouden worden in het Renaissance Jaragua Hotel in Santo Domingo. Bezoekers zullen de gelegenheid krijgen kennis te maken met exporteurs en importeurs vanuit de hele wereld.Modernisering van de Food Security Act
Claudia Chez, van het JAD, vertelt dat er dit jaar extra aandacht besteed zal worden een de aanpassingen van de Food Security Act en de eisen waaraan exporteurs dienen te voldoen. Sprekers van het FDA zullen bezoekers hierover informeren maar er zullen ook andere onderwerpen aan bod komen zoals milieuvriendelijke verpakkingen, koudeketen logistiek en de laatste trends in de levensmiddelensector. 

Activiteiten en meetings
Er zullen ook andere activiteiten georganiseerd worden tijdens de vakbeurs, zoals de 'Dominican Night', een avond die speciaal bedoeld is voor internationale beursbezoekers en waar zij kennis kunnen maken met lokale producten.


Het zal tijdens Agroalimentaria ook niet ontbreken aan gastronomische activiteiten en bezoekers zullen kunnen proeven van Dominicaanse producten die bereid worden door beroemde koks. Verder zullen er tal van zakelijke ontmoetingen plaatsvinden, die met name voor internationale deelnemers interessant zijn.

Groeiend aantal bezoekers
Sinds de eerste editie heeft Agroalimentaria een groeiend aantal bezoekers mogen verwelkomen. In 2015 werd de beurs bijgewoond door 220 internationale kopers en er vonden er ruim 3.000 zakelijke besprekingen plaats. 93% van de aanwezigen gaf aan dat de beurs hen inzicht had gegeven in nieuwe internationale wetten, eisen, trends en producten en bij het vinden van nieuwe handelspartners en leveranciers.

Agroalimentaria heeft zijn naam gevestigd als vakbeurs waar informatie kan worden uitgewisseld en trends worden gepresenteerd en waar alle forums, conferenties en workshops verzorgd worden door deskundigen uit de sector.


Voor meer informatie:
www.agroalimentaria.com.do
Claudia Chez P.
Director of Markets 
Junta Agroempresarial Dominicana, Inc. (JAD)
Tel.: 809-563-6178
Fax: 809-566-7722
Email: c.chez@jad.org.do
www.jad.org.do / www.agroalimentaria.com.do

Publicatiedatum: 18-1-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: