Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Meer residuen dan ijzer in Indiase spinazie

Spinazie staat bekend om haar hoge ijzergehalte, maar recente Indiase onderzoeken wijzen uit dat ze nog iets anders bevatten. De afdeling Entomologie van de Professor Jayashankar Telangana State Agricultural Universiteit vond in product uit Hyderabad flink wat gewasbeschermingsmiddelen. De middelen mogen in India niet gebruikt worden.

Om de studie uit te voeren, verzamelden onderzoekers G. Geetha en C. Sreenivas monsters van spinazie uit de drie belangrijkste plantaardige markten: Gudimalkapur, Mehdipatnam en Shamshabad. Hoewel er in de spinaziemonsters ongeveer 11 bestrijdingsmiddelen gevonden werden, kwamen er ongeveer vijf middelen voor bij alle monsters: chloorpyrifos, triazofos, cypermethrine, deltamethrine + triazofos en profenophos.

Dr. Shashi Bhushan Vemuri, voormalig hoofd van de All India Network Project voor residuen van bestrijdingsmiddelen: "Geen van de middelen gevonden in de spinaziemonsters zouden aanwezig mogen zijn aangezien hun gebruik op groenten wordt afgeraden. Spinazie wordt vaak met bestrijdingsmiddelen bespoten vlak voordat het op de markt wordt gebracht omdat de groente grote en zachte bladeren heeft. "

Lees meer op The New Indian Express

Publicatiedatum: 18-1-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: