Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ad van der Staaij, Savasun S.A. over vollegrondsgroentemarkt:

"Geen klagen over prijzen, maar je moet wel wat te verkopen hebben"

Tholen - Na de regenval en de kou in Spanje valt het niet mee om aan de vraag naar vollegrondsgroenten te voldoen. Dat vertelt Ad van der Staaij van Savasun S.A. vanuit Vilanova d'Escornalbou (Tarragona). "En dan mogen wij nog niet klagen. In Murcia en Malaga is een groot deel van de productie verloren gegaan. Wij kunnen hier in Tarragona nog bezig blijven, maar dan houdt het ook op."

Evenals vorig jaar telt het vollegrondsareaal van Savasun S.A. - onderdeel van de Staay Food Group - zo'n 1.200 hectare. Het bedrijf teelt in Tarragona onder meer bloemkool, spinazie, (krul)andijvie, lollo rosso, lollo bionda, eikenbladsla (groen en rood), venkel, boerenkool, selderij (voor de snijderij), peterselie (krul en blad), kroten, romanesco, groene bloemkool, bosuien, winter- en voorjaarsprei, bleekselderij, (wit en groen), tuinbonen, doperwten, aardappelen en spitskool.



"Veel producten zijn schaars. Het groeit allemaal slecht. Zo waren de andijvie en lollo rosso vorig jaar een stuk zwaarder per stuk. De vraag is goed. Ik krijg aanvragen van mensen waarvan ik niet meer eens wist dat ze nog leefden", lacht Ad. "Over de prijzen hebben we niets te klagen, maar je moet wel wat te verkopen hebben. Ik verwacht dat het zeker tot eind februari niet eenvoudig zal zijn om aan de verplichtingen te voldoen."

"Daarbij heeft heel Spanje last van de weersomstandigheden. Ook Murcia en Almeria hebben hun problemen en ook de Italiaanse aanvoer is een eind weggevallen. Ook de citrustelers hebben een moeilijke tijd doorgemaakt met de regen. Al met al is het nog geen best voorjaar. Last van droogte zullen we sowieso voorlopig niet hebben", besluit de vollegrondsgroentenhandelaar.

Voor meer informatie:
Ad van der Staay
Savasun S.A.
Finca Mas Damia S/N
43311 Vilanova Déscornalbou
Spanje
T +34 9 77 83 74 32
F +34 9 77 83 70 94
bianca@savasun.es
www.savasun.es