Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
30% uitval mango's in Oaxaca, Mexico

Er zijn in de steden Chahuites, Tapanatepec, Zanatepec en Ixhuatan van de Mexicaanse regio Oaxaca windstoten gemeten met een kracht van tussen de 100 en 190 kilometer per uur. Er zijn in dit gebied meer dan 3.000 mangotelers actief, die mango's produceren voor zowel de binnenlandse markt als voor export. Het extreme weer heeft volgens de telers tussen de 30% en 50% van de productie vernietigd, die aan het eind van januari en in het begin van februari had moeten worden geoogst. 

"Er waren erg sterke windstoten, dus zullen we een groot deel van de productie verliezen. Daarbij is de bloei ook ernstig afgenomen, omdat alle bomen hiervan te lijden hebben gehad. Zowel de bomen die fruit droegen als de bomen die alleen nog maar bloemen hadden," zegt Alex Martinez van Delight Mangoes.

Door de wind is nu mogelijk voor 30.000 aan mango's aangetast, die bestemd waren voor export naar de VS en Europa. Ondanks dat zijn de telers nog steeds positief. "De prijzen waren laag in de eerste dagen van januari, omdat ze onder druk hebben gestaan door het grote volume van het seizoen van 2016. Deze situatie gold zowel in het zuiden van Sinaloa als in Ecuador en in Peru. Het tekort aan fruit door de sterke wind zorgt er voor dat telers en exporteurs van deze regio weer goede prijzen gaan krijgen," concludeert Martinez. 

Voor meer informatie:
Alex Martínez Páramo 
Deleita Mangoes
Tel.: +521 9513566355

Publicatiedatum: 17-1-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: