Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schaap Holland wint Drontense ondernemersprijs

Tijdens het officiƫle gedeelte van het OVDD Nieuwjaarfeest is Schaap Holland uit Biddinghuizen uitgeroepen tot Onderneming van het Jaar. Het bedrijf werd beoordeeld op haar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, benadering van de markt, innovatief ondernemerschap en het perspectief dat het bedrijf heeft.



MVO
Schaap Holland is een voorbeeld van goed werkgeverschap, aldus het juryoordeel. Er werken 120 mensen bij Schaap Holland. De positieve werkrelatie geeft aan dat Schaap Holland een prettig bedrijf is om voor te werken. Daarnaast is de ruime voor projecten en stages met diverse scholen uit de gemeente Dronten een voorbeeld van MVO.

Door deelname aan de onderzoeksgroep BioHub Dronten neemt Schaap Holland haar verantwoordelijkheid voor de omgeving. Samen met vier agrifood bedrijven wordt onderzoek gedaan naar het verder verwaarden van groene reststromen. BioHub Dronten maakt zich sterk om als Flevoland voorop te blijven lopen als de agrarische hoofdstad van Europa. De nationale en internationale markt wordt nauwlettend in de gaten gehouden.

Door productinnovatie - onder andere het ontwikkelen van een ander pootgoed
ras voor de Afrikaanse markt - blijft Schaap Holland stevig in het zadel zitten. Dit maakt dat ze internationaal mee kunnen komen en dat ze straks klaar zijn om het gat in de markt van pootgoed op te kunnen vullen.

Innovatief ondernemerschap
De blik is strak gericht op het ontwikkelen waar de ondernemer goed in is en dat wat niet past, daar wordt een geschikte andere persoon of samenwerking met een ander bedrijf voor gezocht. Het is goed dat er actief wordt gekeken in andere branches en de onderneming is goed op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in het algemeen.

Benadering van de markt
De agrarisch sector is nog wat behoudender dan andere sectoren, waar Schaap Holland prima mee weet om te gaan. Er zijn voldoende vertegenwoordigers en agenten die wereldwijd voor de onderneming contacten leggen en onderhouden. De jury is dan ook onder de indruk van het netwerk dat Schaap Holland in de wereld
heeft weten op te bouwen.

Bron: OVDD
Publicatiedatum: