Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marktoverzicht Guangzhou

Sweeki kiwi's en Poolse Gala op Chinese markt ontvangen

Vorige week werden de eerste Poolse Gala-appelen in het Chinese Guangzhou verwelkomd. Voorafgaand vond er een promotiebijeenkomst plaats in Sjanghai. De media-aandacht voor het product zal de nieuwsgierigheid van de consument aangewakkerd hebben. Of de appelen hen ook daadwerkelijk zullen kunnen bekoren, hangt af van de smaak, kwaliteit en de concurrentie van appelrassen uit andere landen. De populariteit kan ook variëren per regio en is afhankelijk van de marketingstrategie en vooral ook van de prijs.


Poolse Gala appelen 

Momenteel verloopt de afzet van binnenlandse appelen goed. Shandong appelen zijn voordelig en Xijiang appelen zijn populair vanwege hun zoete smaak en omdat zij onverpakt geleverd worden en niet met wax behandeld zijn. Importappelen hebben weinig invloed op de afzet. De prijzen van Amerikaanse AiFei en roze appelen zijn gedaald. De afzet van groene appelen daarentegen verloopt vlot, wat te danken is aan de lage prijzen.




Roze appelen uit de Verenigde Staten

De prijzen van Chileense kersen zijn gestegen. De kwaliteit is normaal en Santina en Royal Dawn zijn de belangrijkste rassen die vermarkt worden. Beide rassen hebben echter veel last van oppervlakkige beschadigingen. Sinds januari zijn ook de rassen Bing en Lapins op de markt gekomen wat de kersenprijs heeft opgedreven. Momenteel ligt de prijs rond de €47. Twee kilo Australische kersen kosten €46. De afzet verloopt traag.



Op 6 januari kwamen de eerste Italiaanse Sweeki kiwi's op de Chinese markt. De officiële ontvangst vond plaats in aanwezigheid van een afgevaardigde van de Italiaanse handelscommissie en de directeur van de groothandelsmarkt in Guangzhou.



Sweeki is een premium ras dat speciaal voor de Chinese markt geteeld wordt door de Italiaanse Origine Group. Naast golden en groene rassen zal origine ook de Red Heart variëteit op de markt brengen.

Origine produceert jaarlijks een volume van zo'n 120.000 ton kiwi's, wat neerkomt op 25% van het totale Italiaanse volume en 19% van het totale Europese volume. Kiwi's zijn rijk aan ijzer, vezels en vitaminen.



 
Publicatiedatum: