Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Italiaanse koudegolf heeft geen gevolgen voor preiprijzen

"De preiprijzen zijn normaal gebleven de laatste dagen. Niet laag maar ook niet optimaal. De prijs ligt rond de €1 per kilo. Het koude weer in Italië heeft vooralsnog geen gevolgen gehad, zelfs niet nu er tekorten zijn en groothandelaren prei uit Nederland en andere landen importeren," vertelt Marco Lisi, preiteler uit Emilia Romagna.


Lisi teelt jaarlijks een volume van zo'n 200.000 preiplanten. Momenteel ligt de prijs op groothandelsmarkten in Lusia, Turijn en Verona tussen de €0,70 en €1,30 afhankelijk van de herkomst, verpakking en kwaliteit.Prei is een typische wintergroente. Hoewel de groente ook in de zomermaanden geteeld kan worden, is Lisi hiermee gestopt. "De hoge temperaturen zijn nadelig voor de productie en de kwaliteit. Bovendien geeft men in de zomer de voorkeur aan Duitse en Poolse prei vanwege het koelere klimaat."


Lisi verpakt zijn prei in kratten van 4 kilo en verkoopt ze direct of op de markt in Cesena. "De kwaliteit is dit jaar uitmuntend dankzij een korte koudegolf in oktober." 

Voor meer informatie:
Marco Lisi
Cell.: +39 338 835 1248

Publicatiedatum: 16-1-2017

  

Reacties:


Oud nieuws waarschijnlijk ...Prijzen in NL liggen momenteel op 2,00 euro per kg.
robin, boekarest - 16-1-2017 12:49:10


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: