Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse koudegolf heeft geen gevolgen voor preiprijzen

"De preiprijzen zijn normaal gebleven de laatste dagen. Niet laag maar ook niet optimaal. De prijs ligt rond de €1 per kilo. Het koude weer in Italië heeft vooralsnog geen gevolgen gehad, zelfs niet nu er tekorten zijn en groothandelaren prei uit Nederland en andere landen importeren," vertelt Marco Lisi, preiteler uit Emilia Romagna.


Lisi teelt jaarlijks een volume van zo'n 200.000 preiplanten. Momenteel ligt de prijs op groothandelsmarkten in Lusia, Turijn en Verona tussen de €0,70 en €1,30 afhankelijk van de herkomst, verpakking en kwaliteit.



Prei is een typische wintergroente. Hoewel de groente ook in de zomermaanden geteeld kan worden, is Lisi hiermee gestopt. "De hoge temperaturen zijn nadelig voor de productie en de kwaliteit. Bovendien geeft men in de zomer de voorkeur aan Duitse en Poolse prei vanwege het koelere klimaat."


Lisi verpakt zijn prei in kratten van 4 kilo en verkoopt ze direct of op de markt in Cesena. "De kwaliteit is dit jaar uitmuntend dankzij een korte koudegolf in oktober." 

Voor meer informatie:
Marco Lisi
Cell.: +39 338 835 1248
Publicatiedatum: