Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vincento Toro, Energia Rossa

Italiaanse citrusteler richt zich op exportmarkt



"Ons bedrijf werd eind zestiger jaren opgericht toen mijn broer en ik besloten in Milaan een verkooppunt te openen voor onze bloedsinaasappelen onder de merknaam Energia Rossa. We begonnen met een areaal van 3 hectare dat in de loop der jaren is uitgebreid naar 40 hectare. We telen het ras Tarocco, dat populair is op de binnenlandse markt vanwege zijn heerlijke smaak en goede kwaliteit," vertelt Vincento Toro.

Het bedrijf is gevestigd in Catania, een streek die ideaal is voor de teelt van BGA bloedsinaasappelen.


De teler legt uit dat de volumes bloedsinaasappelen die op markten verkocht worden gekrompen zijn en dat de meeste sinaasappelen momenteel in de retail verkocht worden.

"Om deze reden hebben wij begin deze eeuw besloten onze producten aan groothandelsmarkten te verkopen. Een aantal jaar geleden zijn we ook gestart met de export naar Frankrijk, België (Moro, Newhall), Duitsland en Zwitserland."

"Het is onze doelstelling om buitenlandse markten te beleveren en we denken dat we met onze bloedsinaasappelen een behoorlijk marktaandeel kunnen verwerven. We willen een goede relatie met onze klanten tot stand brengen door hen gedurende het hele seizoen (december-april) kwaliteitscitrus te leveren."

De volumes van het seizoen 2016-2017 zijn veel kleiner dan die van het vorige seizoen. Dit is met name in de late teeltgebieden het geval en kan deels toegeschreven worden aan de slechte staat waarin sommige boomgaarden verkeren als gevolg van het CTV-virus. Toro vervangt momenteel geïnfecteerde bomen door exemplaren die geënt zijn op virusbestendige onderstammen.



"We hebben nog een lange weg te gaan. Momenteel hebben we al zo'n 25% van onze boomgaarden vervangen. Ondanks de lage volumes hebben we weinig grote kalibers, wat te wijten is aan de ongunstige weersomstandigheden in september en oktober. Er viel weinig neerslag en het was erg zacht. De prijzen zijn wel goed, vooral op de groothandelsmarkt. Het is echter nog te vroeg om een prognose te geven voor de komende maanden."

Het bedrijf investeert ook in de infrastructuur voor de verwerking van het fruit. Vorig najaar heeft het een grotere faciliteit in gebruik genomen zodat orders beter verwerkt kunnen worden. Verder richt het zich op de Noord-Europese markt.

"We monitoren de gehele keten en implementeren geïntegreerde productietechnieken. Bovendien zijn wij GlobalGAP gecertificeerd. Ons productieproces combineert technologie met aandacht."

Na de oogst worden de sinaasappelen overgebracht naar de verwerkingsfaciliteit waarna alleen het beste fruit wordt verpakt en geëxporteerd. Er wordt gebruik gemaakt van een ruime variëteit aan verpakkingen, waaronder kartonnen, houten en plastic trays.

De distributie verloopt snel en de trays worden binnen 24 uur aan Italiaanse klanten geleverd. De levering aan buitenlandse klanten neemt 48 uur in beslag.



Contact:
Azienda Agricola Vincenzo Toro
Via Palermo Z.I.
95046 Palagonia (CT)
Italy
Tel.: (+39) 095 795 2315
Cell.: (+39) 338 6757756
Email: vincenzotoro@tiscali.it
Web: www.energiarossa.it
Publicatiedatum: