Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AGF-verpakkingen van 100% recycleerbaar karton

Nu consumenten steeds milieubewuster worden, zoeken verpakkingsbedrijven naar milieuvriendelijke oplossingen om verse producten zo te verpakken dat ze vers en onbeschadigd blijven. Cullen Packaging uit Glasgow is hierin geslaagd. Het bedrijf vervaardigd AGF-trays uit gerecycled papier.
 
Cullen Packaging produceert dit type verpakkingen ook voor overige sectoren. "Ons gerecycled papier bestaat voor 100% uit afsnijdsels afkomstig uit onze golfkartonfabriek. Al het golfkarton dat wij gebruiken is FSC-gecertificeerd, zodat het papier waaruit we onze pulp trays vervaardigen 'ethisch verantwoord' is," licht David Mackinnon toe. "In overleg met onze klanten hebben we al verschillende ontwerpen ontwikkeld voor allerlei soorten groenten, fruit en champignons. We voegen natuurlijke was aan de trays toe waardoor zij waterafstotend worden wat de houdbaarheid van het verpakte product verlengt.'
 
Het bedrijf werkt in het Verenigd koninkrijk samen met Produce Packaging en exporteert eveneens naar Europa en de Verenigde Staten en sinds kort ook naar Australiƫ.

"Bij Cullen's hebben we onze eigen ontwerpers en matrijzenbouwers in dienst die de verpakkingen exact op de wensen van de klant af kunnen stemmen en dat is iets waar veel andere bedrijven niet toe in staat zijn in zo'n kort tijdsbestek." Cullen Packaging heeft een fabriek van 5,6 hectare en maakt gebruik van schaalvoordelen om het prijsvoordeel te maximaliseren zodat pulp kan blijven concurreren met plastic.
Consumenten willen kunnen zien dat zij bijdragen aan een beter milieu en aan ons product is duidelijk te zien dat het gemaakt is van papier en milieuvriendelijker is dan plastic. Als onze verpakkingen bij het afval belanden, zullen zij op natuurlijke wijze afgebroken worden.
 




Cullen Packaging zal dit jaar aanwezig zijn op de vakbeurs Fruit Logistca, waar het bedrijf ook zijn plantenpotten en kweekbakken in verschillenden vormen en maten zal presenteren, die onderdeel uitmaken van een nieuw project met het Nederlandse bedrijf Modiform. De pulp plantenpotten en kweekbakken zijn in diverse soorten en maten verkrijgbaar en voor verschillende doeleinden geschikt. De Britse regering roept op tot het afbouwen van het gebruik van turf in compost en Cullen Packaging heeft om telers hierin te ondersteunen een 'turfvrije' plantenpot en kweekbak op de markt gebracht.
 

Bezoek Cullen Packaging op Fruit Logistica in Hall 8.2 Stand A-02

Voor meer informatie:
David MacKinnon
Cullen Packaging
Tel: +44 (0)141 945 2222
Email: Davidm@cullen.co.uk
www.cullen.co.uk

Publicatiedatum: