Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Chinese knoflookteler vertelt over in-house sorteren en kwaliteitscontrole

"Grotere vraag naar kwaliteitsknoflook"

"Tot nu toe hebben we gunstig winterweer gehad voor de knoflookteelt. De maanden maart, april en mei zijn echter cruciaal voor de kwaliteit van de knoflookoogst 2017. Als het weer meezit, verwachten we een oogst die 20% groter is dan die van vorig seizoen," vertelt Kevin Li van Qingdao Sinonut International.

"We telen witte knoflook in de provincie Shandong en beschikken over eigen faciliteiten voor opslag, verpakken en kwaliteitscontrole. We beheren dus de volledige keten van de teelt tot aan de export vanuit de haven van Qingdao. De EU en het Midden-Oosten zijn onze grootste afzetmarkten. Met name voor de export naar Europa biedt het hebben van eigen sorteerfaciliteiten en kwaliteitscontrole ons een concurrentievoordeel ten opzichte van andere producenten. Kwaliteit komt op de eerste plaats in Europa. Hoewel kopers in het Midden-Oosten ook wel gericht zijn op kwaliteit, kijken zij toch eerder naar de prijzen."

Rechts, Kevin Li
 
Europa
De exporteur moet er voor zorgen dat zijn producten aan de Europese kwaliteits- en fytosanitaire normen voldoen. Veelal worden de geïmporteerde producten gecontroleerd door de klant. Zodra er problemen zijn, vragen we een derde partij om een onafhankelijke kwaliteitscheck uit te voeren om de aard van de problemen vast te stellen. We willen een gezonde en langdurige relatie met onze klanten onderhouden en daarom denken we dat het belangrijk is te focussen op kwaliteit."

"We hebben exportverzekeringen en tijdens het transport beschikken we over temperatuurbeheerssystemen die veranderingen in de temperatuur nauwkeurig registreren om kwaliteitsverlies te voorkomen. Hoewel in de hele EU zijn dezelfde kwaliteitseisen van toepassing zijn, hebben de verschillende importeurs en retailers soms een eigen eisenpakket ten aanzien van de kwaliteit. Voor groothandelsmarkten gelden bijvoorbeeld minder strenge eisen dan voor de directe verkoop aan retailers."

"We updaten onze kwaliteitscontroleprogramma's jaarlijks en passen deze aan aan de eisen van de klant. Voor groothandelsmarkten werken we op basis van een jaarlijkse controle. Vorig jaar vroeg een aantal klanten ons om een interne kwaliteitscontrole. We controleren ons product nu ook voor we het naar Europa exporteren. De EU-regelgeving is stabiel, klanten zorgen in dit opzicht voor de grootste veranderingen, niet de Europese overheid."


Knoflook opgeslagen in opslagfaciliteit van Qingdao Sinonut InternationalKwaliteit wint het van prijs
"Europa en het Midden-Oosten zijn beide belangrijke markten voor ons. De Europese markt is zeer concurrerend en de meeste van onze klanten richten zich op zowel de kwaliteit als de prijs. Aangezien wij een volledig geïntegreerd bedrijf zijn, kunnen we aan strenge kwaliteitseisen voldoen en dat maakt ons concurrerend. De knoflookprijs zal naar verwachting niet meer dalen naar het lage niveau van 2012, toen er tussen de €281   en €375 voor een ton knoflook werd betaald. Nu de loonkosten gestegen zijn en de vraag in China toeneemt, zullen de prijzen waarschijnlijk op het niveau van €939 tot €1.409 per ton blijven.

"De vraag naar kwaliteitsproducten zal aanhouden. Consumenten willen een gezond en eerlijk product. We hebben vaak klanten die vertellen dat andere knoflookexporteurs lagere prijzen vragen maar wij blijven erbij dat we een gezond kwaliteitsproduct leveren tegen een redelijke prijs."
 

 
Voor meer informatie:
 
Kevin Li, GM
Qingdao Sinonut International
www.sinonut.com  
Email: info@sinonut.com
Phone: +86 13969693299
 
Bezoek Sinonut tijdens Fruit Logistica, stand C-05 in Hal 5.2

Publicatiedatum: 17-1-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: