Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Recordstijging export Oekraïense diepvriesframbozen

Van januari tot november 2016 bereikte de export van Oekraïense diepvriesframbozen een recordniveau. Tijdens deze periode bedroeg het geëxporteerde volume meer dan 6,5 duizend ton en was het bijna drie keer groter dan in dezelfde 11 maanden het jaar ervoor. Dit blijkt uit informatie van Fruitinform.

De meeste diepvriesaardbeien werden geëxporteerd in augustus (meer dan 2.000 ton) en september (meer dan 1.800 ton). Zo'n grote exportstijging is het resultaat van niet alleen een goede oogst in Oekraïne, maar ook van de stijgende interesse in het product de afgelopen jaren vanuit de Europese markt.

De meeste diepgevroren frambozen gaan naar de EU-markt: Polen is de belangrijkste bestemming met een afzet van 3.400 ton (bijna 50 procent van de totale Oekraïense export). Andere grote EU-markten zijn Duitsland met 600 ton en Tsjechië met 580 ton. Bovendien werd er voor het eerst in jaren ongeveer 200 ton naar Wit-Rusland geëxporteerd.

Source: sadyogrody.pl
Publicatiedatum: