Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Moeilijk seizoen voor Egyptische citrussector

"In Egypte is het citrusseizoen nogal moeizaam verlopen," vertelt Fadly Adly, exportcoördinator van Capespan Egypt. "De malaise kan grotendeels toegeschreven worden aan de concurrentie van Turkije, dat de markt overspoeld heeft met goedkoop citrus. Anderzijds speelden de lagere Navelproductie met vooral grote kalibers ons parten. De volumes Valencia sinaasappelen stegen daarentegen."



Ondanks deze tegenslagen is Capespan Egypt trots op het feit dat het kwaliteitscitrus levert aan klanten in de hele wereld, inclusief Europa (waar het bedrijf een marktaandeel van 25% hoopt te verwerven), Rusland, Afrika, Azië en het Midden-Oosten. "We bieden Navelsinaasappelen vanaf week 49 tot week 4, Valencia van week één tot mei, Baladi van week 49 tot week 2 en zoete sinaasappelen van week 51 tot week 4."

Het bedrijf exporteert ook een aantal citroenrassen van hoge kwaliteit, zoals Eureka, waarvan het seizoen half november begint en doorloopt tot het einde van januari.



Voor Capespan Egypt komt kwaliteit altijd op de eerste plaats. "We hebben een zeer professioneel team en zijn gespecialiseerd in kwaliteitsbeheer zodat we de kwaliteit van ons product in ieder stadium van de productie kunnen garanderen van de pluk tot het verpakken. We letten op factoren als gewicht, rijpheid, kleur en zoet/zuur balans. Door ons te richten op deze criteria weten we zeker dat we volledige klanttevredenheid kunnen verwachten."




Capespan Egypt vermarkt zijn fruit onder drie verschillende merknamen, Outspan, Goldland en Sunchoice, die wereldwijd bekend zijn. Eén van onze brandingsstrategieën bestaat uit de ontwikkeling van een nieuw 'Crown' merk voor tweede keus producten," aldus Adly.


Voor meer informatie:
Fady Adly
Capespan Egypt
Tel: +20222 687 688
Mobile: +201113444 557
Email: fady.asrah@capespan.eu
www.capespan.eu
Publicatiedatum: