Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Kronen introduceert drie nieuwe verwerkingsmachines

Kronen heeft de komst van een nieuwe serie machines aangekondigd waarmee de verwerking van sla, groenten en fruit gemoderniseerd kan worden.

 
Spirello 150
De Spirello 150 is een groentesnijmachine waarmee grote hoeveelheden groenten, variërend van wortelen, aardappelen tot courgettes, in sierlijke spiralen gesneden kunnen worden. Met een snelheid van 680 bewegingen per minuut worden de groenten razendsnel verwerkt. De machine beschikt over een in lengte verstelbaar mes zodat de groentespiralen naar wens in te korten zijn. De Spirello is uitgevoerd met verwisselbare magazijnen zodat de machine onafgebroken groenten kan snijden.Gewa XL
Met de nieuwe Gewa XL groentenwasmachine kunnen grote volumes sla en groenten gewassen worden. De compacte machine is energiezuinig, heeft een laag waterverbruik en garandeert een efficiënte en milde reiniging van de producten. De machine is uitgerust met een zandvanger, insectenverwijderingssysteem, een zeeffilter en waterbeheersysteem.Mango Peeler-de-Cheeker
Een ander paradepaardje is de Mango Peeler-de-Cheeker van ZTI-Mechatronics die genomineerd is voor de Fruit Logistica Innovation Award 2017. Deze volautomatische machine verwijdert de schil en zijkanten van de mango in één cyclus met een snelheid van ongeveer 30 tot 40 stuks per minuut. Zodra het fruit in de machine geplaatst wordt, houdt de machine de vrucht vast bij de pit waarna deze verder geschild, gesneden en ontpit wordt.

Mango's zijn delicate vruchten en moeten dan ook met zorg verwerkt worden. Conventionele schilmethoden leiden vaak tot beschadigingen. Dankzij deze unieke verwerkingsmethode wordt de vrucht echter bij de pit vastgehouden en niet aan de buitenzijde.Kronen zal zijn nieuwe machines presenteren tijdens Fruit Logistica, Hal 3.1, stand A-05.

Voor meer informatie 
Esther Müller
KRONEN
Römerstrasse 2a
77694 Kehl am Rhein
Tel: 07854 9646 161
Fax: 07854 9646 5161
esther.mueller@kronen.eu
www.kronen.eu
 

Publicatiedatum: 17-1-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*