Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Met Knox direct ingespeeld op de grootste wens van snijderijen"

Een natuurlijke eigenschap die de houdbaarheid van gesneden slasoorten verlengt: het klinkt te mooi om waar te zijn. Toch is dat precies wat Knox doet. Rijk Zwaan introduceerde in september 2015 tien slasoorten met deze unieke eigenschap. Sindsdien is het snel gegaan. Snijderijen en retailers in de hele wereld staan te popelen om met deze slarassen te werken, vertelt Convenience
Specialist Bauke van Lenteren.



"We hebben met Knox direct ingespeeld op de grootste wens van snijderijen. Versneden en verpakte sla was al jaren een opmars aan het maken. De roze verkleuring op het snijvlak bleek echter een lastig probleem. Knox verlengt de houdbaarheid. Bovendien is het daardoor niet altijd meer nodig om voorgesneden sla zuurstofarm te verpakken. Dat zorgt voor lagere kosten. En geeft meer
mogelijkheden om nieuwe mixen te maken."



Minder afval
Misschien wel het allerbelangrijkste voordeel is minder afval. "Ook in de rest van de keten levert Knox grote voordelen op. Retailers geeft het een betere voorraadpositie en minder afval. Een dag extra houdbaarheid levert al een kostenbesparing op van 25%. Ook de consument merkt het. Hij kan langer genieten van een zakje voorverpakte salade, want ook een dag na openen van het zakje is de sla nog mooi fris groen Knox kan zo leiden tot een hogere aankoopfrequentie en daarmee grotere consumptie van sla."

Stroomversnelling
"In september 2015 introduceerden we tien slarassen met de Knox-eigenschap in verschillende slasoorten als cos, batavia, ijsbergsla, botersla, Salanova Crispy en Salanova botersla. De belangstelling van telers en snijderijen in de hele wereld was groot. Sinds die tijd is de ontwikkeling in een stroomversnelling geraakt. Snijderijen in onder meer Groot-Brittanniƫ, Zwitserland, Polen, Australiƫ en Verenigde Staten verwerken onze slasoorten met Knox. Zij zijn zeer enthousiast."
Publicatiedatum: