Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Michel Schrijnemaekers, Fruitveiling Zuid-Limburg:

"Positieve prijsontwikkeling hardfruit deze week"

Tholen - De hardfruitmarkt ziet er deze week een stuk vriendelijker uit. "In de appelen zie je dat met name de markt voor Elstar is aangetrokken. De prijs van goede Elstar (75'ers) ligt rond de 80 cent", constateert directeur Michel Schrijnemaekers van Fruitveiling Zuid-Limburg. Hij verklaart de aantrekkende markt door het koude weer en het nieuwe jaar. "Met koud weer zijn mensen geneigd meer appelen te eten en daarnaast wil iedereen het nieuwe jaar gezond beginnen. Dat doe je met fruit! Je ziet de overige appelen ook meeliften met de Elstar, al is het niet in die mate. Een groot pluspunt is dat de industrieprijzen van de schil- en sapappels wat aangetrokken zijn. Dat geeft een bodem in de markt", vervolgt de veilingdirecteur.



"Ook de prijs van de peren is behoorlijk aangetrokken, de afgelopen week zelfs met een dubbeltje. De peren die 50 cent waren, zijn nu 60 cent en die op een niveau rond de 60 cent lagen zijn nu 70 cent. Het binnenland neemt goed peren af, verder gaan er veel kleine maten naar Duitsland en waren er de nodige acties gepland bij Engelse supermarkten", vertelt Michel. "Al met al positieve ontwikkelingen. De voorraden blijken toch niet zo groot als gedacht. Er is nogal wat hardfruit opgeruimd in oktober en daardoor ziet de situatie er weer een stuk vriendelijker uit."

Ik geloof nog in het vervolg van het hardfruitseizoen", vervolgt Michel, stellig. "Maar het werd ook tijd. Bij veel telers staat het water niet tot de lippen, maar is het er al overheen gegaan. Landelijk, maar ook bij ons, zie je aardig wat telers ermee stoppen. In veel gevallen zijn ze niet failliet gegaan, maar rooien ze de bomen om financiƫle redenen. En dat gaat niet om een paar hectares, maar tientallen tegelijk."

Voor meer informatie
Cooperatieve Fruitveiling Zuid-Limburg
Aan de Fremme 33
6269 BK Margraten
Tel: 043-458588
Fax: 043-4588599
info@veilingzl.nl
www.veilingzl.nl