Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Onderzoek foodora:

"Millennial heeft geen zin om te koken"

Fietsbezorgservice foodora heeft in november en december 2016 onder geabonneerden van de eigen nieuwsbrief een onderzoek uitgevoerd. Het bedrijf ontving 41.439 ingevulde vragenformulieren uit alle 10 de landen waar de bezorgservice actief is: Oostenrijk, Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Noorwegen, Finland en Zweden. foodora stelt vast dat vooral jongeren tussen de 15 en 35 jaar geen zin of tijd hebben om dagelijks te koken.

Gemiddeld geeft 65% van de respondenten aan niet elke dag te koken. 83% geeft aan geen of weinig zin te hebben om te koken na het werk. In Nederland heeft slechts 16% van de ondervraagden zin om te koken. De Nederlandse respondenten koken ten opzichte van respondenten uit andere landen wel het meest gevarieerd. Van de Nederlanders geeft 49% aan vaak hetzelfde te koken. In andere landen ligt dat percentage hoger.

Men is in Nederland vrij tevreden over de eigen kookkunsten. Van de mensen die reageerden vindt 38% restaurantgerechten lekkerder dan de eigen maaltijd. Onder jongere respondenten uit alle 10 landen die betrokken waren bij het onderzoek is er wel een duidelijke voorkeur voor restaurantgerechten. Van hen geeft 60% aan restaurantgerechten lekkerder te vinden tegenover 42% van de oudere respondenten.

Voor meer informatie, zie hier 'Transforming food habits Report 2016'-rapport.

Bron: foodora

Publicatiedatum: 13-1-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: