Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fruitstelende bende ontmanteld in Spanje

Agenten van Guardia Civil (Spaanse politie-eenheid met militaire en civiele functies) en agenten van het Spaanse nationale politiekorps hebben een gezamenlijke operatie voltooid. Drie Spaanse en drie Roemeense mannen zijn gearresteerd voor hun betrokkenheid bij een crimineel netwerk. De arrestanten zijn verantwoordelijk voor diefstal van tuinbouwproducten van teeltbedrijven uit de provincies Malaga, Granada en Almeria. De producten zouden later aan handelaren verkocht worden.

De politie meldde dat de zes gedetineerden naar verluidt betrokken waren bij 24 diefstallen. Er is meer dan 26.500 kg aan avocado's, mango's, paprika's, aubergines, courgettes en cherimoya's gestolen. Daarnaast hebben ze ontdekt dat er in het westen van Almeria drie busjes 783 kg courgettes en 3.330 euro aan contant geld gestolen zijn. 

Tijdens een beroving van een avocadoplantage in Vélez-Málaga werden zeven mensen gearresteerd. Het onderzoek startte op 9 november. Op deze dag werd in drie voertuigen 2.401 kg avocado's gevonden die de mannen hadden gestolen.

De onderzoekers achterhaalden het netwerk in Roquetas de Mar, een stad in Almeria. Het netwerk richtte zich op het stelen van grote volumes fruit. Ze stalen voornamelijk mango's en avocado's van plantages die zich aan de oostkust van Andalusië bevinden. De onderzoekers hebben een 41-jarige man van Roemeense afkomst geïdentificeerd. Hij had de leiding over het plannen van de berovingen, het coördineren en vervoeren van zijn mannen en hij leverde het fruit uiteindelijk bij de hoofdverdachte. Dit bleek een ondernemer uit Almeria te zijn die de groenten en het fruit verkocht. Hij misbruikte zijn positie als groothandelaar in de sector en verkocht gestolen groenten en fruit als legale producten. 

Bron: diariosur.es

Publicatiedatum: