Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Iran en Italië beginnen joint-venture Upro Nature

Het Italiaanse Nature SRL en de Iraanse onderneming UPRO zijn een joint venture begonnen onder de naam UPRO NATURE met als doel producten te produceren die voldoen aan de Europese kwaliteitsnormen. Door Italiaanse moderne technologieën en Iraanse middelen te combineren, hopen beide partijen deze doelstelling te kunnen realiseren.

Duurzaamheid vormt een belangrijk onderdeel in de strategie van UPRO NATURE. Het bedrijf wil producten leveren die geproduceerd zijn met minimale hoeveelheden meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen met een zo laag mogelijk belasting voor het milieu. Tegen 2020 hoopt UPRO NATURE een leidende positie binnen de landbouwsector van het Midden-Oosten verworven te hebben. Het bedrijf wil de sector moderniseren en het volume van de export van producten anders dan olie een impuls te geven.

 
 
De joint venture kwam tot stand nadat UPRO een partij granaatappelen aan Nature SRL leverde. Hieruit ontstond een zakelijke relatie die uitmondde in een bezoek van UPRO aan het Nature hoofdkantoor in Italië. De Iraanse onderneming was onder de indruk van het hoge technische niveau en nam het initiatief tot een verdere samenwerking. Nature SRL levert de benodigde know-how en machines en ondersteunt de teelt en het irrigatiesysteem dat uniek voor Nature SRL is. Alle personeelsleden zijn getraind om met deze technologie te werken. Op zijn beurt zal UPRO landbouwgrond, faciliteiten en arbeidskrachten leveren.


 
Sam Nouhi van UPRO NATURE legt uit dat Iran één van de meest strategische en rijke landen is op het gebied van land- en tuinbouw. De productie en export in het land hebben echter jarenlang geleden onder sancties. "Eén van de voordelen van deze joint venture is dat het voor Iran makkelijker wordt om te exporteren naar de veeleisende Europese markt. Bovendien levert het werkgelegenheid en welvaart op waarbij de rijke middelen die Iran te bieden heeft optimaal benut worden."

Daarbij komt dat door de samenwerking de productiekosten lager worden. Nature SRL kan profiteren van arbeidskrachten die goedkoper zijn dan in Europa. Bovendien krijgt het bedrijf door de samenwerking toegang tot Iran als strategisch handelsknooppunt, van waaruit het nieuwe markten kan betreden," aldus Nouhi.

De komende vijf jaar wil UPRO NATURE een areaal van minstens 5.000 hectare in Iran realiseren. De technologie die Nature SRL inbrengt, geeft het bedrijf een concurrentievoordeel ten opzichte van andere Iraanse producenten. Er zal ook gebruik gemaakt worden van het MEYRO-handelsmerk. Het bedrijf zal zich hoofdzakelijk toeleggen op granaatappelen en producten die hierop gebaseerd zijn, zoals diepvriesgranaatappelpitten, sappen en azijn. In de toekomst hoopt het bedrijf zijn aanbod echter uit te breiden met andere verse fruitsoorten, gedroogde groenten en pistachenoten.

Voor meer informatie:
Sam Nouhi
UPRO NATURE
Tel: +9821 88 17 1889
Mob: +98912 196 34 26
Fax: +9821 89 78 7770
Email: nouhi@upronature.com
Website: www.upronature.com

Publicatiedatum: 13-1-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: