Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Jemen waarschuwt voor Egyptische diepvriesaardbeien

Het Jemenitische ministerie van Landbouw heeft consumenten gewaarschuwd voor het eten van Egyptische diepvriesaardbeien. De aardbeien worden teruggetrokken uit de lokale markten en vernietigd. De import ervan wordt verboden. Onderzoekers namen monsters af van Egyptische aardbeien die in december aan Jemenitische markten werden geleverd en daaruit bleek dat ze waren besmet met hepatitis A.

Het was al aangekondigd dat Jordanië, de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië, Koeweit, Rusland, Japan en de Verenigde Staten striktere controles uitvoeren op Egyptische landbouwproducten in het kielzog van het Amerikaanse rapport dat vaststelde dat sommige Egyptische gewassen hepatitis veroorzaken. Pas onlangs verzachtten Koeweit en Saoedi-Arabië hun restricties op de import van Egyptische landbouwproducten.

De crisis begon in september 2016 toen de Amerikaanse Centra voor de Controle en Preventie van Ziekten aankondigde dat er in zeven Amerikaanse staten 89 mensen waren geïnfecteerd met hepatitis A nadat ze diepgevroren aardbeien uit Egypte hadden gegeten. Volgens bronnen van de Landbouwonderzoekscorporatie werden de Egyptische monsters van diepvriesaardbeien getest in privélaboratoria en werd de besmetting van hepatitis A ontdekt op 60% van de monsters.

Publicatiedatum: 13-1-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: