Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Noorwegen: Minder leveranciers voor Rema 1000

Alibaba wil supermarkten opzetten

Lichte like-for-like omzetgroei voor Sainsbury's
De Britse keten Sainsbury's had in de 15 weken tot 7 januari een lichte like-for-like omzetstijging van 0,1%. De totale retailomzet van de keten nam met uitsluiting van olie toe met 0,8%. De Argos-tak van Sainsbury's had een like-for-like omzetgroei van 4,0% en een totale omzetgroei van 4,1%. (esmmagazine.com)

Wal-Mart wil banen saneren in januari
Wal-Mart Stores is van plan om voor het einde van januari honderden banen te schrappen. De ontslagen zullen vallen bij het hoofdkwartier in Arkansas en onder regionaal personeel dat het winkelnetwerk ondersteunt. Het management is van mening dat vooral de HR-afdeling efficiënter moet worden of qua functies zou kunnen worden overgenomen door een extern bedrijf. De ontslagen kunnen echter volgens insiders ook bij andere afdelingen vallen. (Reuters)

Ahold werkt samen met online platform RangeMe
Ahold USA, dat in de VS verantwoordelijk is voor de ketens Stop & Shop New England, Stop & Shop New York Metro, Giant Landover, Giant Carlisle en de online retailer Peapod, gaat samenwerken met het online platform RangeMe. RangeMe is een dienst die het makkelijker voor retailers maakt om nieuwe producten en leveranciers te leren kennen. Ahold USA werk al langer aan meer diversiteit onder zijn leveranciers. Met RangeMe kan het bedrijf nu makkelijker in contact komen met bedrijven die bijvoorbeeld in handen zijn van sociaal-economische minderheden. (prnewswire.com) (drugstorenews.com)

Alibaba wil fysieke winkels opzetten 
De Chinese e-commerce gigant Alibaba heeft een bod gedaan op een warenhuis en supermarktketen in China. Het bedrijf heeft $2,6 miljard (€2,46 miljard) geboden op Intime Retail om de keten geheel over te nemen. Alibaba heeft al een aandeel van 28% in Intime Retail, dat een netwerk heeft van 29 warenhuizen en 17 winkelcentra in met name de grotere steden van China. Alibaba is net als Amazon van mening dat fysieke winkels een relevante rol zullen spelen en verbeterd kunnen worden met nieuwe technologie. (chainstoreage.com)

Thailand: Geen problemen voor Tesco en Big C door overstromingen
Onlangs werd het zuiden van Thailand getroffen door zware overstromingen. Ondanks de ramp ondervinden grote retailers in de Thaise stad Phuket zoals Tesco en Big C weinig hinder in hun leveringsketen voor verse groente en fruit. (thephuketnews.com)

Rusland: Magnit haalt verwachtingen van 2016 niet
De Russische supermarktketen heeft in 2016 een omzetgroei behaald van 12,8%. Er was echter een omzetgroei geraamd van 14% tot 16%. De discountketen had een tragere omzet in verband met de toenemende concurrentie in het lagere marktsegment. Het discountsegment is interessanter geworden, nu steeds meer Russische consumenten wegens inflatie en een zwakke roebel hun koopkracht achteruit zien gaan. (Reuters)

Spar waarschuwt voor trager buurtwinkelsegment
Spar waarschuwt dat de groei in het buurtwinkelsegment af kan nemen, ondanks dat dit segment in de Britse supermarktsector nog steeds een sterke omzetgroei heeft. "Doordat er zoveel in dit segment wordt geïnvesteerd, wordt het steeds moeilijker om geschikte locaties voor nieuwe winkels te vinden," aldus een woordvoerder van Spar. Klik hier om meer te lezen op telegraph.co.uk

Picard wil uitbreiden in Zwitserland
De Franse diepvries-supermarktketen Picard heeft momenteel in zijn eerste vestiging in Genève dagelijks meer dan 150 consumenten. Daardoor zijn er geruchten ontstaan dat de keten een tweede vestiging in Genève op wil zetten. Picard heeft aangegeven dat het bedrijf plannen heeft voor het openen van een nieuwe winkel in 2018, maar heeft niets bekend gemaakt over een mogelijke locatie.(esmmagazine.com)

VK: Aziatische supermarkt nu nationaal actief
De Aziatische online supermarkt Mr Mango Delivery is nu in heel het Verenigd Koninkrijk actief. In slechts twee jaar tijd is het bedrijf uitgegroeid van een lokale thuisbezorgdienst tot een nationale organisatie. (military-technologies.net)

VS: Trader Joe's heeft plannen voor DC in Connecticut 
Trader Joe's is van plan om in Bloomfield, Connecticut een distributiecentrum op te zetten van $78,5 miljoen (€74,29 miljoen). Het bedrijf heeft al goedkeuring van de lokale overheid gekregen voor een reductie op de vastgoedbelasting. (andnowuknow.com)

Noorwegen: Minder leveranciers voor Rema 1000
De Noorse keten Rema 1000 gaat in de nabije toekomst het aantal leveranciers verminderen. Een aantal leveranciers zijn negatief over de plannen van de keten, omdat dit rampzalig zou zijn voor de concurrentie binnen Noorwegen. De leveranciers hebben daarom een oproep gedaan tot het voeren van politieke acties. (fodevarewatch.dk)

Online supermarkt in Iran van start
Eind 2016 is in Iran met Hyperka.com een nieuwe online supermarkt van start gegaan. De online supermarktsector van Iran wordt steeds groter wordt nu geschat op een jaaromzet van $70 miljard (€66,24 miljard). (financialtribune.com)

Zweden: 1,6% omzetgroei voor ICA in december
De Zweedse keten had in december 2016 een omzettoename in zijn Zweedse netwerk van 1,6%. De like-for-like omzet nam toe met 1,1%. In alle marktsegmenten van ICA was sprake van meer omzet, waarbij de hoogste like-for-like omzete met 1,8% werd gezien bij ICA Nära. (esmmagazine.com)
Publicatiedatum: